Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Μουσακάς στο τηγάνι !!!


Ο μουσακάς, το σήμα κατατεθέν του ελληνικού γαστρονομικού καλοκαιριού, είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά.
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια λιγότερη μπελαλίδικη αλλά εξίσου νόστιμη εκδοχή του για όσες μανούλες δεν έχουν πολύ χρόνο για να μαγειρέψουν!

Υλικά:
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 μελιτζάνες1 πατάτα2 σκ. σκόρδο1 κρεμμύδι200 γρ. γραβιέρα1 ματσ. μαϊντανό1 ώριμη μεγάλη ντομάτα τριμμένη1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο½ φλ. ελαιόλαδοΑλάτιπιπέρι


Εκτέλεση:
Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Σοτάρουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και κυβάκια πατάτας. Θέλουμε να θωρακιστούν καλά για να μην πιούν μετά πολύ ελαιόλαδο.Ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σοταριστεί.
Οι μελιτζάνες πίνουν όλο το λάδι που ρίχνουμε αλλά μην βιαστείτε και προσθέσετε εξτρα ελαιόλαδο, γιατί σε λίγο θα αρχίσουν να το βγάζουνε. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τον κιμά, μαζί με ένα μίγμα μπαχαρικών. Αν ο κιμάς έχει σβολάκια, τα διαλύουμε έυκολα με έναν αβγοδάρτη. Ρίχνουμε το σκόρδο, ψιλοκομμένο. Το ρίχνουμε στο τέλος για να μην καεί πολύ και πικρίσει.
Σβήνουμε με μια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη. Χαμηλώνουμε την φωτιά όσο χαμηλότερα γίνεται. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, 20 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε κυβάκια τυρί και ανακατεύουμε προσεκτικά, για να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαιντανό και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε.
Πηγη:  infokids.gr