Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. πένες
500 γρ. μπρόκολο
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
80 γρ. βούτυρο
150 γρ. γκούντα τριμμένη
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Ζεματίζετε το μπρόκολο και το στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε κατόπιν το μπρόκολο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Αλατοπιπερώνετε.
2. Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε. Τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και τις ανακατεύετε με τα σοταρισμένα λαχανικά και τα τυριά. Τις περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με πιπέρι. Αφήνετε για 2΄-3 ακόμη στη φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.Πασπαλίζετε με τυρί και καλή όρεξη !!!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
500 γρ. πένες
500 γρ. μπρόκολο
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
80 γρ. βούτυρο
150 γρ. γκούντα τριμμένη
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Ζεματίζετε το μπρόκολο και το στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε κατόπιν το μπρόκολο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Αλατοπιπερώνετε.
2. Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε. Τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και τις ανακατεύετε με τα σοταρισμένα λαχανικά και τα τυριά. Τις περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με πιπέρι. Αφήνετε για 2΄-3 ακόμη στη φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.Πασπαλίζετε με τυρί και καλή όρεξη !!!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ