220γρ αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
240γρ σιμιγδάλι χοντρό
240γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ ζάχαρη
200γρ ινδική καρύδα
1 κεσέ γιαούρτι 200γρ
4 μεγάλα αυγά χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια
Μιάμιση κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι όχι μεγάλο
240γρ σιμιγδάλι χοντρό
240γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ ζάχαρη
200γρ ινδική καρύδα
1 κεσέ γιαούρτι 200γρ
4 μεγάλα αυγά χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια
Μιάμιση κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι όχι μεγάλο
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 φέτα λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας χυμό
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρει βράση μετράμε τρία λεπτά και το βγάζουμε. Το σιρόπι και το ραβανί πρέπει να είναι και τα δυο καυτά στην μίξη τους
100γρ καρύδα για από πάνω πασπάλισμα
Eκτελεση
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να χτυπήσουμε τα ασπράδια να γίνει μαρέγκα όταν είναι έτοιμο το βάζουμε ψυγείο και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη συνταγή. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 8 λεπτά να ασπρίσει και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα. Αφού χτυπηθούν καλά αρχίζουμε να προσθέτουμε στον κάδο εναλλάξ τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι με μια σπάτουλα και με αργές κινήσεις για να μην κόψει η μαρέγκα. Ψήνουμε την ζύμη αφού την βάλουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 160 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 45-50 λεπτά Τέλος πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα !!!
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 φέτα λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας χυμό
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρει βράση μετράμε τρία λεπτά και το βγάζουμε. Το σιρόπι και το ραβανί πρέπει να είναι και τα δυο καυτά στην μίξη τους
100γρ καρύδα για από πάνω πασπάλισμα
Eκτελεση
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να χτυπήσουμε τα ασπράδια να γίνει μαρέγκα όταν είναι έτοιμο το βάζουμε ψυγείο και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη συνταγή. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 8 λεπτά να ασπρίσει και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα. Αφού χτυπηθούν καλά αρχίζουμε να προσθέτουμε στον κάδο εναλλάξ τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι με μια σπάτουλα και με αργές κινήσεις για να μην κόψει η μαρέγκα. Ψήνουμε την ζύμη αφού την βάλουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 160 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 45-50 λεπτά Τέλος πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα !!!
Από George Zolis