Υλικά
2 κούπες τσαγιού χονδρό σιμιγδάλι
1 κούπα τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
1 και 1/2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
2 γεμάτες κουταλιές σούπας μπέικιν πάουντερ
ανακατεμένες σε 1/2 κούπας τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 κούπα τσαγιού γάλα
2 κούπες τσαγιού γιαούρτι
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού κοπανισμένη μαστίχα
Για το σιρόπι
4 κούπες τσαγιού ζάχαρη
3 κούπες τσαγιού νερό και φλούδα από μισό πορτοκάλι και φλούδα από μισο λεμόνι
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
Βούτυρο καλό λιωμένο λίγο για την επιφάνεια του ταψιού και λίγο για πέρασμα επάνω από το σάμαλι όταν ψηθεί ,Εγώ βάζω πάντα γάλακτος για πολύ ωραία μυρωδιά!!!
Εκτέλεση'
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά εκτός από το βούτυρο
Αλείφουμε την επιφάνεια σε ταψάκι 30αρι με βούτυρο λιωμένο και ρίχνουμε να απλωθεί το μείγμα.
Ραντίζουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
Έχουμε βράσει όλα τα υλικά μαζί για το σιρόπι για 10 λεπτά περίπου να το δούμε να φουσκώσει .Αποσύρουμε από την φωτιά.
Αλείφουμε το γλυκό με πινέλο μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο άλλη μία φορά με λιωμένο βούτυρο και όταν κρυώσει λίγο ρίχνουμε το σιρόπι προσεκτικά μην μας κάνει λακκούβες .
Περιμένουμε να ρουφήξει όλο το σιρόπι και είναι έτοιμο !!!
Τους καλοκαιρινούς μήνες συνδυάζετε πολύ ωραία με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια και το απολαμβάνουμε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ