Οικονομική γρήγορη πεντανόστιμη !! Εδώ θα δείτε 2 τρόπους να την φτιάξετε εξ ίσου πολύ νόστιμοι και οι δύο !!!
Υλικά Συνταγής τρόπος 1
1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε για 6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κομματάκια κρέας.
Σβήνουμε με το τσίπουρο προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα,
Αραιώνουμε και την μουστάρδα σε 1 κούπα τσαγιού νερό και την προσθέτουμε μέσα στην τηγανιά.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πιεί όλα τα υγρά και να μείνει με το λάδι ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε και την ρίγανη τέλος με το κρασί δυναμώνουμε την φωτιά και μόλις δούμε και μείνει η τηγανιά με το λάδι της είναι έτοιμη να την σερβίρουμε μαζί με τηγανιτές πατάτες που ταιριάζει απόλυτα !!! Καλή σας όρεξη !!
Υλικά συνταγής τρόπος 2
1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
250γρ. κρέμα γάλακτος
1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά Συνταγής τρόπος 1
1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε για 6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κομματάκια κρέας.
Σβήνουμε με το τσίπουρο προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα,
Αραιώνουμε και την μουστάρδα σε 1 κούπα τσαγιού νερό και την προσθέτουμε μέσα στην τηγανιά.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πιεί όλα τα υγρά και να μείνει με το λάδι ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε και την ρίγανη τέλος με το κρασί δυναμώνουμε την φωτιά και μόλις δούμε και μείνει η τηγανιά με το λάδι της είναι έτοιμη να την σερβίρουμε μαζί με τηγανιτές πατάτες που ταιριάζει απόλυτα !!! Καλή σας όρεξη !!
Υλικά συνταγής τρόπος 2
1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
250γρ. κρέμα γάλακτος
1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ