Υλικά
400 γρ. φέτα ή τρίμμα
1 αυγό
1 φλ.τσ. μπεσαμέλ
πιπέρι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Τι κάνουμε
Λειώνουμε τη φέτα με ένα πηρούνι και ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο και το πιπέρι. Προσθέτουμε σταδιακά τη μπεσαμέλ ανακατεύοντας να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Υλικά μπεσαμέλ
2 φλ. τσ. γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
Τι κάνουμε
Βάζουμε το βούτυρο να λειώσει (όχι να κάψει) σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να πήξει το μίγμα.
Τελική ετοιμασία
Κόβουμε το φύλλο κρούστας κάθετα σε λωρίδες στο μέγεθος της αρεσκείας μας (όσο πιο μικρό όμως τόσο καλύτερα διπλώνεται το φύλλο) και ανά δύο φύλλα βάζουμε λίγο από τη γέμιση. Αν τα φτιάξετε πολύ μικρά, ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση είναι αρκετό. Διπλώνουμε τα φύλλα από τη γωνία σχηματίζοντας τριγωνάκι και συνεχίζουμε διπλώνοντας προς την αντίθετη φορά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το φύλλο.
Σε ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με λίγο λάδι και τοποθετούμε τα πιτάκια. Με ένα πινελάκι λαδώνουμε και την πάνω μεριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ροδίσουν. Επειδή γίνονται σχεδόν αμέσως προσοχή μη σας καούν.
Εναλλακτικά μπορούμε να τα τηγανίσουμε αλλά έτσι αν και πιο νόστιμα τραβάνε περισσότερο λάδι.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ