Ένας απλός τρόπος να φτιάξουμε καραμέλα στο σπίτι!
Υλικά
230 γρ ζάχαρη άσπρη η καφέ
80 ml νερό
110 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
150ml κρέμα γάλακτος
Ετοιμασία
Βαζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε το βούτυρο και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Να σιγοβράζουν μέχρι το μείγμα να μοιάζει με καραμέλα και να έχει πάρει ενα καραμελένιο χρώμα και να εχει εξατμιστεί το υγρό.
Όταν έχουμε το επιθυμητό χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά για λίγο και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αν αρχίζει και σφίγγει μην απελπίζεστε, θα επανέλθει πάλι και θα γίνει μια κρέμα, ανακατεύουμε συχνά, αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για άλλα 10-15 λεπτά.
Υλικά
230 γρ ζάχαρη άσπρη η καφέ
80 ml νερό
110 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
150ml κρέμα γάλακτος
Ετοιμασία
Βαζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε το βούτυρο και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Να σιγοβράζουν μέχρι το μείγμα να μοιάζει με καραμέλα και να έχει πάρει ενα καραμελένιο χρώμα και να εχει εξατμιστεί το υγρό.
Όταν έχουμε το επιθυμητό χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά για λίγο και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αν αρχίζει και σφίγγει μην απελπίζεστε, θα επανέλθει πάλι και θα γίνει μια κρέμα, ανακατεύουμε συχνά, αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για άλλα 10-15 λεπτά.