Νόστιμο ,υγιεινό και πολύ θρεπτικό φαγητό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πρώτα ψάρια !!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ι κιλό σαρδέλα ή γάβρο
1\2 φφλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο [σε φετούλες]
χυμό 1-2 λεμονιών
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Καθαρίζετε τα ψαράκια ,τα πλένετε ,τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα τοποθετείτε σε ταψί. Αφαιρούμε και τα κεφάλια προαιρετικά στην σαρδέλα στον γάβρο πάντα γιατί πικρίζουν .
2]Σε ένα μπολ βάζετε ,το σκόρδο κομμένο σε φετούλες ,το χυμό λεμονιών,το λαδάκι ,την ρίγανη ,και το αλατοπίπερο [όχι πολύ αλάτι]
Ανακατεύετε με ένα πιρούνι καλά αυτό το μείγμα και περιχύνετε τα ψαράκια .
3]Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου .
**Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στα υλικά 3-4 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες να τις στρώσετε επάνω από τα ψάρια και να ψήσετε .
ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Η χαμηλή θερμοκρασία για να μην ξεραθούν απότομα !! Καλή σας όρεξη!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ