Υλικά για 4 πατάτες
4 ομοιόμορφες πατάτες
1/2 κούπα τσαγιού τυρί τριμμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 αυγό
3 μικρά κυβάκια βούτυρο
1/2 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
Αλάτι -πιπέρι
λίγη πάπρικα γλυκιά
Τι κάνουμε
Πλένουμε σκουπίζουμε αλείφουμε με λάδι της πατάτες τις ακουμπάμε σε αλουμινόχαρτο ανοικτό σαν ταψάκι και τις ψήνουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ευκολία.
Κόβουμε οριζόντια σαν καπάκι να ανοίξουμε την πατάτα ζεστή με την βοήθεια μιας πετσέτας και αδειάζουμε και την πατάτα και το καπάκι αφήνοντας λίγο στα τοιχώματα πατάτα.
Την γέμιση από την πατάτα την βάζουμε σε μπολ.
Τοποθετούμε το καπάκι μέσα στην πατάτα όπως το βλέπετε στην φωτογραφία και το στρώνουμε ομοιόμορφα να γίνει σαν βάση .
Προσθέτουμε και το τυρί κρατώντας ελάχιστο για από πάνω ,το αυγό το κρεμμυδάκι αλάτι πιπέρι και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύομαι πολύ καλά να γίνει αλοιφή .
Γεμίζουμε τις πατάτες μέχρι επάνω να γίνει σαν βουναλάκι η γέμιση {δεν τρέχει} και ραντίζουμε με λίγο γάλα λίγη πάπρικα και λίγο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά .
Είναι καταπληκτικές καλή σας όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ