Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Κοτόσουπο αυβγολέμονο βελουτέ !!!

 Υγιεινό κι ελαφρύ φαγητό που θεωρείτε *φάρμακο* για τα κρυολογήματα!!!

Υλικά
1+1/2 κιλά κοτόπουλο
2-3 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 κλαδάκι σέλινο με την ρίζα [κομμένο]
1/2  φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
2 μεγάλες πατάτες κομμένες στην μέση 
αλάτι-πιπέρι
χυμό 2 λεμονιών
ελαιόλαδο
1 αβγό
1 κουταλιά σούπας αλεύρι κοφτή ή κορν φλάουρ [εγώ βάζω αλεύρι ]


Τι κάνουμε
Καθαρίζετε  και πλένετε την κότα με άφθονο νερό και την κόβετε σε μερίδες.
Την βάζετε στην κατσαρόλα με νερό να την σκεπάζει και μόλις κάψει το νερό το χύνεται.
Ξαναβάζεται την κότα στην κατσαρόλα την σκεπάζετε με νερό και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά καρότα σέλινο  πατάτα.






Μόλις βράσει καλά η κότα την βγάζετε μαζί με τα λαχανικά σε πιατέλα .
Στραγγίζετε τον ζωμό μην έχει υπόλοιπα κότας λαχανικά και τον ξαναρίχνεται στην κατσαρόλα να πάρει βράσει.
Ρίχνετε και το ρύζι και το αφήνετε να βράσει.
Εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό έτσι ώστε η σούπα να μείνει με μπόλικο ζωμό.


Αβγολέμονο με έναν τρόπο που δεν κόβει με ΤΙΠΟΤΑ
Βάλτε στο μούλτι το χυμό λεμονιού σε ποσότητα ανάλογα πόση ξυνή την θέλετε.
Ρίξτε μέσα και το αυγό ολόκληρο { μπορείτε και 2 αυγά } προσθέστε και την κουταλιά αλεύρι ή κορν φλάουρ και χτυπήστε τα όλα μαζί για 2 ---3 λεπτά.
Ρίξτε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα κατευθείαν ανακατεύοντας με την κουτάλα αφήστε να πάρει 1 βράσει κι έτοιμη η ..βελουτέ υπέροχη σουπίτσα μας!!! Σερβίρετε με κομμάτια κοτόπουλο  μέσα .
Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ