Υλικά
1/2 κοτόπουλο κομμένο στην μέση μπορείτε και με ολόκληρο κομμένο σε μερίδες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη καρεδάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη κρεδάκια
1 μεγάλο καρότο κομμένο ροδελίτσες λεπτές
1 τριμμένο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
λίγο κουρκουμά
αλάτι πιπέρι
2 κουταλιές σούπας πελτέ
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
ελαιόλαδο
Τι κάνουμε
Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα το ζεσταίνουμε λίγο και ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο τις πιπεριές και τα γυρνάμε με ξύλινη κουτάλα να μαραθούν λίγο .
Προσθέτουμε και τα κομμάτια κοτόπουλο και τα σοτάρουμε κι αυτά μαζί για 4 λεπτά.
Σβήνουμε με κρασί και μόλις το πιει όλο έχουμε αραιώσει σε 1 ποτήρι ζεστό νερό τον πελτέ και τον προσθέτουμε στο φαγητό προσθέτουμε και άλλο μισό ποτήρι νερό χλιαρό και σιγομαγειρεύουμε σε λίγα λεπτά προσθέτουμε τον κουρκουμά και το αλατοπίπερο .
Μαγειρεύουμε περίπου 35 λεπτά. Σε περίπτωση που χρειαστεί λίγο νεράκι προσθέτουμε λίγο χλιαρό και λίγο πριν το τέλος ξεσκεπάζομαι να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με μακαρόνια ή και με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ