Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Μελιτζάνες -μπέικον -γκούντα στον φούρνο - άλλο πράγμα γεύση !!!



 Η γεύση του δεν περιγράφετε με λόγια -να το φτιάξετε όλοι  αξίζει και είναι και πανεύκολο !!!!

Υλικά  για 1 τετράγωνο πυρέξ να χωράει 6 φέτες του τοστ το μέγεθός του

4 μελιτζάνες φλάσκες
12 φέτες μπέικον
12 φέτες τυρί γκούντα σε φέτες  του τοστ
1 κρέμα γάλακτος μεσαίο μέγεθος

Τι κάνουμε

Πλένουμε κόβουμε το κοτσάνι και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες σαν ριγέ  δείτε την φωτογραφία.




Τις βάζουμε στο σουρωτήρι ραντίζοντας με αλάτι και τις αφήνουμε να ιδρώσουν για 20 λεπτά περίπου .
Μετά τις στίβουμε με το χέρι και ή τις τηγανίζουμε  η τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε --δοκίμασα και τους 2 τρόπους τηγανητές γίνετε πολύ πιο ωραίο να ξέρετε.





Τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και παίρνουμε το ταψάκι  και στρώνουμε μία στρώση μελιτζάνες .
Από πάνω στρώνουμε μία στρώση μπέικον και από πάνω από το μπέικον μία στρώση τυρί .
Ξανά μία στρώση μελιτζάνες από πάνω μπέικον και από πάνω για τέλος φέτες τυρί.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια σε πολλές μεριές .
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος να πάει παντού  και περιμένουμε 5 λεπτάκια να απορροφηθεί .



Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά αέρα -αν το δείτε και πάρει χρώμα από πάνω πριν το χρόνο ψησίματος σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε .


Οταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε .Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.Καλή όρεξη και φτιάξτε το όλοι !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ