Καταπληκτική τάρτα που πρέπει να δοκιμάσετε όλοι !!!
Υλικά ζύμης
1 γιαούρτι 200 γραμ
1 βιτάμ
1 αυγό
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
τι κάνουμε
Τα βάζουμε όλα μαζί στον κάδο του μίξερ τα δουλεύουμε να γίνουν ένα και να φτιάξουμε μία ωραία ζύμη εύπλαστη σαν πλαστελίνη .
Την βγάζουμε την κάνουμε μπαλίτσα την πατάμε λίγο την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο.
Υλικά γέμισης
8 φετούλες μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά βιτάμ
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
250 γραμ φρέσκα μανιτάρια κομμένες σε λεπτές φετούλες
8 ντοματίνια κομμένα στην μέση
200 γραμ ανθότυρο
250 γραμ τυρί τριμμένη κεφαλογραβιέρα
500 γραμ κρέμα γάλακτος
4 αυγά
αλάτι πιπέρι
Τι κάνουμε
Βάζουμε σε αντικολητικό τηγάνι το μπέικον το σοτάρουμε 3 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι
Προσθέτουμε και το βούτυρο σοτάρουμε 3 λεπτά.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο ανακατεύουμε σοτάροντας .
Προσθέτουμε και τις πιπεριές μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια και σοτάρουμε περίπου ξανά άλλα 5 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε και το θυμάρι..
Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Βουτυρώνουμε 2 ταρτιέρες 20 εκ. ή ένα ταψί μεγάλο 35 επί 30 και με πλάστη ανοίγουμε λιγο τη ζύμη το τοποθετούμε στο ταψί και με το χέρι την παλάμη το πατάμε να είναι ισόπαχο και ομοιόμορφο και σηκώνουμε αρκετά τα τοιχώματα γύρω γύρω για να μπεί μέσα η γέμιση -προσοχή μην σας τρυπήσει κι αν σας συμβεί με το χέρι τραβήξετε από την ζύμη και καλύψετε την τρύπα.
Θα δείτε πόσο εύκολα την πλάθεται την ζύμη σαν πλαστελίνη.
Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια το τριμμένο τυρί κρατώντας λίγο .
Από πάνω ρίχνουμε όλη την γέμιση .
Από πάνω από την γέμιση με το χέρι τρίβουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού το ανθότυρο μαζί με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα με προσοχή επάνω από την τάρτα να πάει παντού χωρίς να βγει καθόλου έξω από την ζύμη μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς αέρα επάνω γραμμή για 30 με 40 λεπτά -θα το δείτε αν έχει ψηθεί όταν θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού η τάρτα.
Η δόση είναι ή για 2 ταρτιέρες των 20 εκ ή ένα μεγάλο ταψί .
Αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε και σερβίρουμε .Καλή όρεξη !!!
Την συνταγή την είδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και την έφτιαξα -έγινε πραγματικά απίθανη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ