Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Φασολάκια με κρέας !!!

Ολη η νοστιμιά στο πιάτο μας απλά και εύκολα !!!

Υλικά

    1 κιλό μοσχαράκι από ελιά ή σπάλα, σε μικρούς κύβους
    1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
    2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλους κύβους
    3 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
    1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο προαιρετικά
    4 μέτριες ώριμες ντομάτες τριμμένες
    1 κουταλιά σούπας πελτέ
    1 κιλό φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα, ή κατεψυγμένα
    1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγη ζάχαρη

Τι κάνουμε
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί καλά χωρίς να προσθέσουμε λάδι.
 Ρίχνουμε το κρέας με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι.
 Σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά, ρίχνουμε το ούζο ή τσίπουρο και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύουμε και, μόλις το μείγμα πάρει πάλι βράση, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό (περίπου 1 - 1½ φλιτζάνι), χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φασολάκια, δυναμώνουμε τη φωτιά να πάρει βράση το υγρό και ξαναχαμηλώνουμε.
Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια (θα βγάλουν και αυτά τα δικά τους υγρά).
Μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, σιγοβράζουμε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.Καλή όρεξη !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ