Κοκκινιστό χταπόδι με κρεμμύδια που δίνει ιδιαίτερη γεύση θαλασσινών στο κλασικό στιφάδο !!!
ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι
1 ποτήρι ξύδι
1 κιλό κοκκάρια κρεμμύδια καθαρισμένα
½ ποτήρι χυμό ντομάτας
5 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
½ κουταλιά της σούπας μπαχάρια
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
Αλατοπίπερο
1 πρέζα ρίγανη
1 φλιτζάνι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε με ένα ποτήρι ξύδι (χωρίς καθόλου νερό). Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για ένα τέταρτο της ώρας. Τώρα το χταπόδι αρχίζει να τρυπιέται με το πιρούνι, δηλαδή έχει μισοβράσει. Το σουρώνουμε και χύνουμε το ζουμί της κατσαρόλας. Βάζουμε το χταπόδι σε μια άλλη κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια, ένα ποτήρι ξύδι, ένα φλιτζάνι λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καθόλου νερό περίπου για 40 λεπτά. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο και το χταπόδι τρυπιέται καλά με το πιρούνι, μπορούμε να το σερβίρουμε με τη νόστιμη χυλωμένη σαλτσούλα του και τα χρυσαφένια κρεμμύδια του. Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ