Ζύμη υλικά
8 αυγά
1 κιλό αλεύρι
χυμό από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
Σιρόπι υλικά
1 κιλό νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό μέλι
2 κ.σ. λάδι
Γαρνίρισμα
250γρ. καρύδια
1 κ.σ. κανέλα
Τι κάνουμε
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός , ρίχνουμε το ποτό με το λεμόνι, μετά το αλάτι και τη ζάχαρη, ενώ χτυπάμε όλα αυτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Κρατάμε λίγο από αλεύρι στην άκρη.
Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών.
Ζυμώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτή ζύμη.
Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα.
Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, περίπου 20Χ15 εκατοστά.
Αφού κόψουμε όλες τις δίπλες (τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες), ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι. Ρίχνουμε μέσα μία – μία τις δίπλες.
Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια, μετά από 30 δευτερόλεπτα, με τη βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες. Αφήνουμε να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Αφού φτιάξουμε τις δίπλες μας, κάνουμε το σιρόπι.
Σε μεγαλούτσικη κατσαρόλα βράζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό για λίγο. Μετά προσθέτουμε το μέλι και το λάδι. Το λάδι το βάζουμε για να μη μαλακώνουν οι δίπλες.
Το σιρόπι θα αφρίσει.
Πρέπει να το ξαφρίσουμε.
Όταν είναι έτοιμο (βράσει για λίγο δηλαδή), σβήνουμε το μάτι, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω.
Βάζουμε μέσα στο σιρόπι μία μία δίπλα, τη γυρνάμε καλά και μετά τις βάζουμε στο ταψί.
Έχουμε ανακατέψει το καρύδι με την κανέλα.
Σε κάθε στρώση από δίπλες ρίχνουμε καρυδάκι από πάνω και έτοιμες οι δίπλες μας.
Τις μελώνουμε αφού κρυώσουν, με το σιρόπι να είναι ζεστό) τις περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑι ΣΥΝΤΑΓΕΣ