Κλασικό πιάτο με όσπρια που τρώγεται το ίδιο ευχάριστο τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι !!!
Υλικά
1/2 φασόλια γίγαντες
3-4 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
2 καρότα σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλινο κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κουταλιές κοφτές σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι-πιπέρι
3/4 φλ ελαιόλαδο τσαγιού
Τι κάνουμε
Βάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα βαθύ μπολ με χλιαρό νερό που θα τα σκεπάζει και τα αφήνετε να μουλιάσουν .
Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο φρέσκο νερό και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να σκάσει η φλούδα τους .
Στραγγίζετε ξανά τα φασόλια χωρίς να πετάξετε το νερό που έβρασαν.
Αδειάζετε τα φασόλια σε πήλινο σκεύος προσθέτετε το κρεμμύδι το σκόρδο το σέλινο το καρότο την ντομάτα τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε λίγο νερό και αλατοπιπερώνετε .
Περιχύνετε το φαγητό με ελαιόλαδο και 4 φλιτζάνια από το ζωμό που κρατήσατε.
Βάζετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου εάν χρειαστεί κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέστε λίγο νερό χλιαρό.
Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
* Αν τα όσπρια σας πέφτουν βαριά για να γίνουν πιο εύπεπτα μπορείτε να χύσετε το πρώτο νερό στο οποίο έβρασαν .
Βέβαια να ξέρετε ότι με αυτόν τον τρόπο χάνεται μαζί και πλήθος άλλων πολύτιμων συστατικών τους .
Υλικά
1/2 φασόλια γίγαντες
3-4 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
2 καρότα σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλινο κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κουταλιές κοφτές σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι-πιπέρι
3/4 φλ ελαιόλαδο τσαγιού
Τι κάνουμε
Βάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα βαθύ μπολ με χλιαρό νερό που θα τα σκεπάζει και τα αφήνετε να μουλιάσουν .
Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο φρέσκο νερό και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να σκάσει η φλούδα τους .
Στραγγίζετε ξανά τα φασόλια χωρίς να πετάξετε το νερό που έβρασαν.
Αδειάζετε τα φασόλια σε πήλινο σκεύος προσθέτετε το κρεμμύδι το σκόρδο το σέλινο το καρότο την ντομάτα τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε λίγο νερό και αλατοπιπερώνετε .
Περιχύνετε το φαγητό με ελαιόλαδο και 4 φλιτζάνια από το ζωμό που κρατήσατε.
Βάζετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου εάν χρειαστεί κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέστε λίγο νερό χλιαρό.
Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
* Αν τα όσπρια σας πέφτουν βαριά για να γίνουν πιο εύπεπτα μπορείτε να χύσετε το πρώτο νερό στο οποίο έβρασαν .
Βέβαια να ξέρετε ότι με αυτόν τον τρόπο χάνεται μαζί και πλήθος άλλων πολύτιμων συστατικών τους .