Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Κέικ Καρότου!


 Ένα υπέροχο, νόστιμο και αφράτο κέικ που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

ΥΛΙΚΑ:

    4 αυγά
    225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    300 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
    500 γρ. καρότο τριμμένο
    300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
    1 κουτ. του γλυκού κανέλα
    1 κουτ. του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
    ½ κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρική
    ½ κουτ. του γλυκού αλάτι
    150 γρ. ψιλοκομμένο καρύδι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

    125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    250 γρ. τυρί κρέμα
    50 γρ. ζάχαρη άχνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Ανακατεύουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά προσθέτοντας και τους σπόρους βανίλιας. Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ.
Απολαύστε το!!!!
 Ακολούθησα την συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου από την εκπομπή “Γλυκιές Αλχημείες”.

  natashlim73.wordpress.com


Μπουγάτσα νηστίσιμη!



Υλικά
    4 φλιτζάνια  νερό
    1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
    1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
    5 βανίλιες
    Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ή δύο ανάλογα με το μέγεθος)
    2 φύλλα σφολιάτας
    Ζάχαρη άχνη
    Κανέλα
    2 κ.σ μαργαρίνη φυτική

Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη'
Προσθέτουμε  το σιμιγδάλι, σταδιακά μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύομαι  καλά να δέσει η κρέμα σου
Κατεβάζουμε  από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα
Σε ένα ταψί  στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας
Άπλωσε από πάνω την κρέμα να πάει παντού, φροντίζοντας να γυρίσουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα
Στη συνέχεια στρώνομαι και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Χαράζουμε ελαφρά το φύλλο και ψήσε στους 180 οC για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα
Πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα και άφησε να κρυώσει και σερβίρουμε!
Πηγη

Ταρτάκια Mπανόφι!

Εχω να σας πω ότι είναι υπέροχα έτσι σαν ατομικά κεράσματα. Χρησιμοποίησα μια απλή συνταγή για εύκολα μπισκοτάκια για να κάνω τις βάσεις ταρτάκια, λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο και σαντιγί και έτοιμα σε πολύ λίγο χρόνο.
ΥΛΙΚΑ για τη βάση :
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
200 γρ. ζάχαρη(1 κούπα)
250 γρ. βούτυρο (1 κούπα)
70 γρ. κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 αυγό
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα



ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση και την επικάλυψη :
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη βανίλια
400 ml. γάλα
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (καραμελωμένο)
λίγη πραλίνα φουντουκιού για το στόλισμα
1 μπανάνα σε φετάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει 5 λεπτά. Προσθέτω το αυγό, το κονιάκ τις βανίλιες το αλάτι και την κανέλα.
Ρίχνω το κακάο και τέλος το αλεύρι. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ανάμεσα σε 2 λαδόκολες ανοίγω τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβω με κουπάτ μεγέθους 6 εκ.περίπου.  Τοποθετώ τα κομματάκια ζύμης σε φόρμα με θήκες για μάφινς και πιέζω να μπουν μέσα.  Εγώ γέμισα 24 θήκες και τις έβαλα σε 2 ταψιά και τα έψησα μαζί στους 160 στον αέρα για 12 λεπτάκια.


Βγαίνουν 38 περίπου ταρτάκια ανάλογα με το μέγεθος των θηκών για τα μάφινς. Αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρω.
Γεμίζω τη βάση από κάθε ταρτάκι με καραμελωμένο ζαχαρούχο και τοποθετώ από 1 φέτα μπανάνα.
Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγι και καλύπτω το κάθε ταρτάκι.
Γαρνίρω με καραμελωμένο ζαχαρούχο και πραλίνα φουντουκιού.
Εναλλακτικά χτυπήστε 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 3 κ.σ άχνη και 2 βανίλιες σε σαντιγί.
Αν θέλετε μη βάλετε το κακάο και προσθέστε λίγο αλευράκι στη θέση του για να κάνετε μπισκοτένιες βάσεις βανίλιας.
Είναι απλά καταπληκτικά!!!
Από  Σόφη Τσιώπου

Μαραθόπιτες Κρήτης.




Υλικά

Για την ζύμη
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
320 ml νερό
1/2 φλιτζάνι του Ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 μικρό σφηνάκι τσικουδιά
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για την γέμιση:
4 ματσάκια μεγάλα μάραθο ψιλοκομμένο
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι
ελάχιστο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι



Διαδικασία

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη.
Σε μία λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υγρά με το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε καλά μέχρι να γίνει ένα αφράτο ζυμάρι. Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης
Σε μία άλλη λεκάνη βάζουμε τα κρεμμύδια, το μάραθο, αλάτι και ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά τρίβοντας ελαφρά κατά το ανακάτεμα. Έπειτα βάζουμε την γέμιση σε σουρωτήρι έτσι ώστε να φύγουν όλα τα υγρά της.

Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης μεγέθους ενός μικρού μανταρινιού, αλευρώνουμε το σημείο που θα το ακουμπήσουμε, κάνουμε ένα βαθούλωμα στην μέση, βάζουμε γέμιση και την κλείνουμε ωραία έτσι ώστε να μην φαίνεται. Γυρνάμε ανάποδα, δηλαδή το σημείο που γεμίσαμε από κάτω και με ένα πλάστη ανοίγουμε σε μέγεθος πιάτου γλυκού.
Με αυτό τον τρόπο η γέμιση πάει παντού στο φύλλο.
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας και τις υπόλοιπες.
Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο

Καλή επιτυχία!!

Από 
Γεια σου παντέρμη Κρήτη

Υπέροχα σταφιδόψωμα νηστίσιμα σαν τσουρεκάκια!!!





Δεν έμεινε ψίχουλο...

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για 'ολες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 κούπα σταφίδες μαύρες ή ξανθές
1/2 κούπα φυτίνη λιωμένη ή βιτάμ
2 κούπες νερό περίπου(χλιαρό)
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κ.γ γεμάτο κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1/2 κούπα άχνη
νερό όσο πάρει για να γίνει ρευστό.
Τα ανακατεύω.

ΕΚΤΕΚΕΣΗ

-Ανακατεύω το νερό ζάχαρη,μαγιά μυρωδικά,φυτίνη και ρίχω το αλεύρι λίγο λίγο κάνοντας μια μαλακιά ζύμη όχι σφιχτή σαν του ψωμιού.Την σκεπάζω να φουσκώσει 2 ώρες.Πλάθω μπαλάκια περίπου 30-35 κομμάτια και τα βάζω σε 2 ταψιά με λαδόκολα.Τα αφήνω να φουσκώσουν άλλα 30 λεπτά.Ψήνω και τα 2 ταψιά στον αέρα στους 160 για 25 με 30 λεπτάκια.Όπως είναι ζεστά τα αλλείφω με το γλάσο.
Η συνταγή είναι της φίλης Αγγελα Ταρτορα Λεκοση!!!

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Μια καραμελένια τούρτα όνειροοο!!!



ΥΛΙΚΑΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά

3/4 κούπας αλεύρι
3 κ.σ κακάο
1/2 κούπα ζάζαρη
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
-Χτυπάω αυγά με ζάχαρη και αλάτι 5 λεπτά.Προσθέτω τα στερεά υλικά κοσκινισμένα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα 26-28 εκ. αβουτύρωτη στρωμένη με λαδόκολα και ψήνω στους 180 20 λεπτά περίπου.Αφού κρυώσει το χωρίζω σε 3 δίσκους.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κ.γ χυμό λεμόνι
1 βανίλια
-Βράζω μόνο 1 λεπτό.Αφήνω να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
2 μόρφατ κονσέρβες κρύες από το ψυγείο 2-3 ώρες
1 καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο
2 βανίλιες
-Χτυπάω τα μόρφατ 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά και προσθέτω τις βανίλιες και το καραμελωμένο γάλα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
200 γρ.ζάχαρη
200 γρ. νερό
200 γρ.κρέμα γάλακτος
1 κ.γ κορν φλάουρ
4 γρ.φύλλα ζελατίνες
1 βανίλια
-Σε κατσαρόλι ρίχνω λίγη λίγη τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα.Η διαδικασία έχει ως εξής:Ρίχνω λίγη ζάχαρη και όταν λιώσει ρίχνω λίγη ακόμα.Όταν ξαναλιώσει προσθέτω κι άλλη μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη.Αφαιρώ από τη φωτιά.Από το νερό κρατάω 2 κ.σ και διαλύω μέσα το κορν φλάουρ.Το υπόλοιπο νερό το προσθέτω στην καραμέλα και το βάζω πάλι στη φωτιά.(Προσοχή πιτσιλάει!)
Θα πετρώσει λίγο αλλά θα ξαναλιώσει.Προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος.Ίσως πετρώσει ξανά,αλλά συνεχίζω το ανακάτεμα.Τέλος αφαιρώ από τη φωτιά,ρίχνω τη βανίλια και τις ζελατίνες που τις έχω μουλιάσει πριν σε κρύο νερό.Αδειάζω την κρέμα καραμέλας σε ένα μπολ ανοξείδωτο και βάζω το μπολ μέσα σε ένα άλλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια.Ανακατεύω μέχρι η καραμέλα να γίνει χλιαρή.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Σε πιατέλα βάζω 1 τσέρκι και τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι.Σιροπιάζω με πινέλο και αδειάζω λίγη κρέμα.
Ξανά παντεσπάνι,σιρόπι και κρέμα.
Βάζω την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει 2 ωρίτσες.
Την ξεφορμάρω και την περιχύνω με τη σάλτσα καραμέλας.
Αυτή που θα περισσέψει την ανακατεύω με λίγο σιρόπι σοκολάτας,ή λιωμένη κουβερτούρα,ή Μερέντα.Επίσης θα περισσέψει λίγη κρέμα ή κρατήστε λίγη για τη διακόσμηση.
-Βάζω σε σακουλιτσα την σοκολατένια σάλτσα καραμέλας και διακοσμώ όπως θέλω από πάνω.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να μοιράσετε στη μέση τη σάλτσα καραμέλας και να βάλετε και μέσα στην τούρτα ανάμεσα στις στρώσεις.
Επίσης αν πήξει πολύ αφού κρυώσει,την αραιώνουμε με λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος,να γίνει πιο ρευστή για να την απλώσουμε από πάνω.
Το ζαχαρούχο γάλα για να γίνει καραμέλα το βράζω στη χύτρα για 45 λεπτά.
Και τέλος εγώ χρησιμοποίησα τους 2 δίσκους παντεσπάνι στην τούρτα και κράτησα το 1 και έφτιαξα 4 στρογγυλές παστούλες μ αυτό.


Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ με επικάλυψη Μερέντας [νηστίσιμης]




ΥΛΙΚΑ
1 φαρίνα που φουσκώνει (500γρ.)
3/4 κούπας σπορέλαιο (150 γρ.)ή μαργαρίνη λιωμένη
2 κούπες ζάχαρη (400γρ.)
2 κούπες νερό (400γρ.)
6 κ.σ κακάο (80 γρ.)
2 κ.σ ξύδι
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ σόδα
2 βανίλιες

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 κούπα ζάχαρη (1 1/2 κούπα αν το θέλετε πιο σιροπιαστό)
1 κούπα νερό (1 1/2 κούπα αν το θέλετε πιο σιροπιαστό)
3 κ.σ κακάο
1 κ.σ γλυκόζη ή λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
2 κ.σ κονιάκ (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 βαζάκι (360 γρ.) νηστίσιμη Μερέντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βάζω σε μπολ τη ζάχαρη,το νερό,το ξύδι,το σπορέλαιο ή τη λιωμένη μαργαρίνη,το κακάο,βανίλιες και ανακατεύω.Προσθέτω το αλεύρι με τη σόδα ,και το αλάτι και ανακατεύω να ενωθούν καλά.Βουτυρώνω πολύ καλά και πασπαλίζω με κακάο μία μεγάλη φόρμα και αδειάζω μέσα το μίγμα.Ψήνω στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω για 45-50 λεπτά περίπου.Όταν γίνει χλιαρό,το ξεφορμάρω προσεκτικά σε μια πιατέλα για να σιγουρευτώ ότι βγήκε ολόκληρο!

Το ξαναβάζω προσεκτικά πάλι στη φόρμα και κάνω τρύπες με οδοντογλυφίδα στην επιφάνεια.
Βράζω όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι 2 λεπτά μόνο,και σιροπιάζω λίγο λίγο με το μισό 
σιρόπι.Αφήνω 5 λεπτά να το ρουφήξει και αναποδογυρίζω πάλι προσεκτικά σε πιατέλα.Σιροπιάζω κουταλιά κουταλιά την επιφάνεια του κέικ και αφου κρυώσει,καλύπτω το κέικ μου με τη Μερέντα!!!
Αν η Μερέντα μου είναι σφιχτή την λιώνω λίγο σε μπεν μαρί.
Καλή επιτυχία!
Η νηστίσιμη Μερέντα είναι αυτή!

Κρίσπ με μήλα!


 Υλικά
    5-6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
    2 Κ.Σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    ½ φλιτζάνι ζάχαρη
    1 κ.γ. κανέλα
    ¼ κ.γ. αλάτι
    2 Κ.Σ. νερό
    ¾ φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
    ¼ κ.γ. αλάτι
    3 Κ.Σ βούτυρο
    3 Κ.Σ. φυστικοβούτυρο
    1/3 φλιτζανιού + 3 κ σούπας μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο πυρέξ. Σε ένα μπολ προσθέτετε τα μήλα, το αλεύρι, την ζάχαρη, την κανέλα και το νερό και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης, το βούτυρο, το αλάτι, το φυστικοβούτυρο, και την μαύρη ζάχαρη και τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να μοιάζουν ψίχουλα και το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα με τα μήλα. Ψήνετε για 45-50 λεπτά.

  natashlim73.wordpress.com

Μιλφέιγ με απίθανη κρέμα!!!






 Υλικά

500 γραμ σφολιάτα
700 γραμ γάλα πλήρες
300 γραμ κρέμα γάλακτος
160 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
80 γραμ κορν φλάουρ
2 αυγά
6 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
Αχνη ζάχαρη για πασπάλισμα






Οδηγίες
Βάζουμε την  κατσαρόλα στην φωτιά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε και της βανίλιες.
Σε μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συν τους κρόκους
Πριν  αρχίσει να βράζει το γάλα προσθέτουμε το μείγμα αυγών λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα και να την δούμε να αρχίσει να κοχλάζει.
Την αποσύρομαι από την φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα μπολ ή ταψάκι καλύτερα για να κρυώσει γρήγορα.
Από πάνω την σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη να μην σχηματίσει κρούστα και την βάζουμε στο ψυγείο μερικές ώρες περίπου 2 .


Βάζουμε την σφολιάτα σε ελαφρώς βουτυρωμένο  ταψάκι και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 170 βαθμούς για λιγότερο από 1 ώρα αναποδογυρίζοντας την στα 30 λεπτά ψησίματος πιέζοντας την με μία πετσέτα να φύγει το φούσκωμα που θα έχει δημιουργηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την ανακατεύουμε καλά ή την χτυπάμε με το μίξερ να γίνει λεία.
Κόβουμε την σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη.
Απλώνουμε στο ένα κομμάτι την κρέμα σκεπάζουμε με το άλλο ξανά κρέμα και τέλος σφολιάτα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη  και το γευστικό αριστούργημά μας είναι έτοιμο!!!
Πάντα φτιάχνω αυτήν την συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο και δεν την αλλάζω με καμία!!!.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Χρυσό καλαμποκόψωμο!

Υλικά

    1 φλυτζ. Καλαμποκάλευρο
    1 φλυτζ. Ολικής άλεσης αλεύρι ή για όλες τις χρήσεις
    3 κουτ. σούπας ζάχαρη ή μέλι
    ½ κουτ. γλυκού αλάτι
    4 κουτ. γλυκού Baking Powder
    1 φλυτζ. Γάλα (πλήρες ή χαμηλών λιπαρών)
    1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
    2-4 κουτ. γλυκού λάδι


Εκτέλεση

Αναμιγνύετε όλα τα στεγνά υλικά μαζί. Έπειτα προσθέτετε το γάλα, το αυγό, και το λάδι. Ανακατεύετε να γίνουν όλα μια μάζα. Απλώνετε σε βουτυρωμένο ή αντικολλιτικό ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15-20 λεπτά.

Καλή επιτυχία και απόλαυση!!!!
  Πηγή: natashlim73.wordpress.com

Γαλατόπιτα!



Υλικά
8-9 φύλλα κρούστας
1/2 κούπας βούτυρο

για την κρέμα
4 κούπες γάλα(το έχουμε ζεστάνει καλά)
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. κανέλα
4 αβγά
1 κούπα ζάχαρη

άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα



Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. σουρώνουμε και αραδιάζουμε τα
φύλλα μας το ένα δίπλα στο άλλο.


Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα φύλλα.



Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο,που στο μεταξύ έχουμε προθερμάνει
στους 180 βαθμούς C , με αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήνουμε για περίπου
μισή ώρα ή μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα τα φύλλα στην επιφάνεια.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από το γάλα
και τα ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα,ανακατεύοντας ταυτόχρονα γρήγορα το
μείγμα,ώστε να ζεσταθούν τα αβγά χωρίς να “ψηθούν”.



Όταν είναι έτοιμα τα φύλλα,περιχύνουμε με την κρέμα.

Βάζουμε πάλι το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο της πίτας
για άλλα 30 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμη,αφήνουμε λίγο να σταθεί και πασπαλίζουμε με άχνη
και κανέλα.
Συνταγή της Β. Αλεξιάδου.

 Πηγή: natashlim73.wordpress.com





Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Γκοφρετογλυκό σεμιφρέντο.



Υλικά

    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    2 κουτιά σαντιγί ERMOL/ MORFAT
    1-2 βανίλιες ή 1-2 κ.γ εσάνς βανίλιας
    200 γρ. κουβερτούρα
    4-5 γκοφρέτες τύπου σοκοφρέτα (σοκολάτα γάλακτος ή υγείας)
    1 φλυτζάνι αλεσμένα φουντούκια
    1,5 πακέτο μπισκότα τύπου ΠΤΙ ΜΠΕΡ
    λίγο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα


Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα. Χτυπάω την σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και έπειτα ρίχνω το ζαχαρούχο και την βανίλια. Παίρνω το πυρέξ μου και αφού βρέξω τα μπισκότα στο γάλα τα στρώνω στη βάση. Ρίχνω από πάνω σαντιγί να καλύψω τα μπισκότα. Προσθέτω φουντούκια, γκοφρέτα θρυμματισμένη και λίγη κουβερτούρα. Συνεχίζω τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και κάνω σχέδια με ένα κουτάλι΄η πιρούνι με την λιωμένη κουβερτούρα. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Η γεύση του θυμίζει παγωτό Stracciatella.Απολαύστε το!!

Συνταγή από την φίλη μου και την ευχαριστώ πολύ!!

  natashlim73.


Τούρτα δίχρωμη με μπισκότα , ζαχαρούχο και μερέντα.





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (σπασμένα σε κομμάτια)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ
4 κούπες των (250 ml) γάλα
1 βιτάμ (250 γρ)
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
80 γρ κουβερτούρα
1 κ.σ γεμάτη μερέντα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο)
1 ζαχαρούχο γάλα (μπορείτε να βάλετε το μισό για πιο άγλυκη γεύση)
1 βανίλια
Μερέντα για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φόρμα τσέρκι αποσπώμενη 26-28 εκ.ρίχνω τα μπισκοτα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει.

Επειτα ανοίγω τη φωτιά,προσθετω τη ζάχαρη το βιτάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Όταν δέσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη μερέντα.

Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.

Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει »πέτσα» και αφήνω να κρυώσει.

Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.

Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα,πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.

Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες, ή όλη νύχτα.

Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.

Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.

Γαρνίρω με λιωμένη Μερέντα και τριμμένα μπισκότα αν θέλω!

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Νήστιμο κέικ με φρέσκα & αποξηραμένα φρούτα!!





Ένα καταπληκτικό νηστίσιμο κέικ με φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα!!!Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο νόστιμο είναι!!!
Το πασπάλισα μόνο με άχνη ζάχαρη γιατί δεν πιστεύω ότι του χρειάζεται κάτι παραπάνω!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό ή σόδα ή γκαζόζα
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 μπανάνα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
χυμό και ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 κούπα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα φρούτα (βερίκοκα,δαμάσκηνα,κράνμπερι,σταφίδες)
100 γρ.καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα
3 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1 μήλο καθαρισμένο και τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
2 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Στο μπλέντερ ρίχνω τα 7 πρώτα υλικά και πολτοποιώ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αδειάζω το μείγμα σ'ένα μπολ και προσθέτω το τριμμένο μήλο,ανακατεύω και ρίχνω και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν την κανέλα και τη σόδα.Ανακατεύω απαλά μέχρι να ενωθεί.Ρίχνω τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια και ανακατεύω να ενωθούν κι αυτά.Δεν ''παιδεύω'' πολύ το μείγμα.
Το αδειάζω σε βουτυρωμένο με μαργαρίνη και αλευρωμένο ταψάκι ή φόρμα για κέικ 28-30 εκ. και ψήνω στους 170 45 λεπτά περίπου.Αφού κρυώσει το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Ευχαριστώ της
Οι Λιχουδιές της Σόφης

Μοσχομυριστά κουλουράκια απλά & με τρούφα σοκολάτας & πράσινη!






 Κουλουράκια κανέλας και γαρύφαλλο τριμμένο!!

Υλικά
1ποτηρι σπορέλαιο
1ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κ  γαρύφαλλο
1κ σ κανέλα
1κ γ σόδα μαγειρικής
1 μπέικιν
1/4 κράνμπερι
Αλεύρι περίπου 3 κούπες μπορεί και λίγο παραπάνω
Τρούφα σοκολάτας και πράσινη [στα σούπερ μάρκετ]



Οδηγίες
Όλα μαζί τα υλικά στο μπολ ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία καλή ζύμη τα κάνουμε ότι σχήμα θέλουμε .
Έχω βάλει σε χαρτάκι όταν ψηθήκανε και κρύωσαν
Έχω κάνει και απλά σκέτα το ίδιο όμορφα και νόστιμα.
Τα ακούμπησα και σε τρούφα σοκολάτας  και πράσινης
Στο φούρνο περίπου 20 λεπτά προθερμασμένο!!Καλή επιτυχία!!!
Από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη !
ΔΕΙΤΕπερισσότερες συνταγες πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μιά γλυκιά "Καταστροφή" πεντανόστιμη!!!


Δεν πετάμε τίποτααα!!!Περίσσεψε τσουρέκι !!??


Έτσι το έκοψα λεπτές φέτες,έφτιαξα σιροπάκι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιού

έστρωσα τις φέτες σε ένα μπολ στρογγυλό καλυμμένο με μεμβράνη στον πάτο και γύρω γύρω στα τοιχώματα,τις σιρόπιασα καλά,χτύπησα στο μίξερ όλα μαζί την φανταστική κρέμα από τα κορνεδάκια της Ναταλία Μουρατίδου
1 λίτρο γάλα
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη
3 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλιας
1 βανίλια
και έβαλα τη μισή κρέμα,μια στρώση φέτες τσουρέκι σιροπιασα,ξανά κρέμα και τέλος πάλι τσουρέκι με σιροπακι.



Το εβαλα ψυγείο 2 ωρες το ξεφορμάρισα γυρίζοντας το τούμπα και χτύπησα στο μίξερ
1 φακελάκι γκαρνί σκονη
200 γρ.γάλα
3 κ.σ ζαχαρούχο
και κάλυψα εξωτερικά,πασπάλισα και με κανελίτσα και εχω να σας πω ότι είναι μια γλυκιά καταστροφή θεική!!!!!

Μελιτζάνες ρολάκια!!








ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.Με ολα τα παραπάνω υλικά ετοιμάζουμε την γέμιση ,δηλαδή,με την φέτα,το σκόρδο,σταφίδα,τις 2 κουταλιές ντομάτα χυμό,το κουκουνάρι.το λάδι,και την φρυγανια.Τοποθετούμε σε ενα πιάτο την μελιτζάνα και βάζουμε στην άκρη λιγη γέμιση και τυλίγουμε ρολλάκια ,αυτό θα το κάνουμε για όλες τις μελιτζάνες.Τις βαζουμε σε ενα πυρέξ και τις ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.




Τις βγάζουμε ,και έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα με τον παρακάτω τρόπο,σε ενα μπωλάκι βάζετε οσα ρολλάκια έχετε κάνει τόσες κουταλιές του γλυκού ντοματοχυμό ,προσθέστε 1 κουτ.γλυκού λάδι,λίγη ρίγανη,λίγο αλατοπίπερο,ανακατέψτε καλά και βάλτε πάνω από κάθε ρολλάκι Ξαναφουρνίστε για 5 λεπτά,έχετε κόψει το χαλούμι σε τετραγωνάκια βγάζετε πάλι το πυρέξ και τοποθετείτε το τυρί πάνω απο κάθε ρολλάκι,το ξαναβάζετε στο φούρνο και μόλις ροδίσει το τυρί είναι έτοιμο !
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ