Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Πτι φουρ - Κλασικά & αγαπημένα όλων !!!


Τα μπισκοτάκια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές !!! Κλασικά αγαπημένα υπέροχα αλλά και πανεύκολα !!! Αδύνατον να σταματήσεις στο ένα !!!


 Υλικά
300 γρ. βούτυρο κατά προτίμηση αγελάδας για πολύ ωραίο άρωμα
170 γρ. άχνη
3 αυγά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
 Ξύσμα από πορτοκάλι
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 βανίλια
 μαρμελάδα της αρεσκείας μας

300 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
2 κουταλιές καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο

 Τί κάνουμε
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα  το μέλι το ξύσμα  την βανίλια  και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν το οποίο καλό είναι να το κοσκινίσουμε  και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
Τοποθετούμε τη ζύμη  σε ένα χοντρό οδοντωτό κορνέ και σχηματίζουμε μικρά ομοιόμορφα σε μέγεθος  στενόμακρα   μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και λίγο αραιά ---υπολογίστε σε μέγεθος ότι διπλασιάζονται  σχεδόν κατά το ψήσιμο---τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου .


Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε στο ένα μπισκότο μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού και σκεπάζουμε με το άλλο αντικριστά.
Λιώνουμε την σοκολάτα με το καλαμποκέλαιο και βουτάμε την μία άκρη από τα διπλά πλέον μπισκοτάκια μας.Τα ακουμπάμε σε σχάρα ή λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο να στεγνώσει η σοκολάτα .
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μαρμελάδα μας αρέσει π.χ. πορτοκάλι -βερίκοκο- φράουλα  -επίσης αν μας αρέσει το ινδοκάρυδο ή η τρούφα σοκολάτας  μπορούμε μόλις τα βουτήξουμε στην σοκολάτα να έχουμε ένα μπολ με ινδοκάρυδο και να τα βουτάμε αστραπιαία κι εκεί . Τα διατηρούμε σε μεταλλικό δοχείο . Φτιάξτε τα και πολαύστε τα γιατί τα σπιτικά είναι πάντα τα καλύτερα !!!



Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ