Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Τραγανά αφράτα τηγανόψωμα για όλες τις ώρες !!!





 Από τα ωραιότερα αφράτα μέσα τραγανά απ έξω τηγανόψωμα  που θα έχετε δοκιμάσει !!!!
Παν εύκολα -χορταστικά !!! Ετοιμάζονται σε λίγα μόνο λεπτά με λίγα υλικά και είναι π ε ν τ α ν ό σ τ ι μ α και με τριμμένο τυρί από πάνω, αλλά και με μέλι. Φτιάξτε τα  οπωσδήποτε και θα τα απολαύσουν όλοι !!!!


 1 δόση βγαίνουν 8 τηγανόψωμα  αρκετά μεγάλα αν θέλετε περισσότερα διπλασιάστε την δόση ..αξίζει !!!

Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ούζο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις ποσότητα τόση όση να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας 
λάδι για τηγάνισμα 


Τι κάνουμε
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε μπολ και τα ανακατεύουμε με το χέρι  ή τον αυγοδάρτη.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι  ζυμώνοντας συγχρόνως -ρίχνουμε και ζυμώνουμε μέχρι να δούμε η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ να μην κολλάει στα χέρια μας αλλά και να πλάθεται .
Ζυμώνουμε να γίνει η ζύμη μας εύπλαστη και περίπου μαλακιά όχι σκληρή και κόβουμε μπαλάκια σε μέγεθος πιο μεγάλο από καρύδι.




Το πλάθουμε με το χέρι μας σαν μικρό φραντζολάκι --να βουτάτε την παλάμη σας αφού πρώτα το ξεπλύνετε από την ζύμη σε  λίγο λάδι κάθε φορά που θα έχετε δίπλα σας σε ένα ρηχό πιάτο ή  να το βουτάτε σε λίγο αλεύρι για να τα πλάθεται χωρίς να σας κολλάνε στο χέρι.---το πατάμε λίγο με την παλάμη μας -φουσκώνουν αρκετά- και έχουμε βάλει το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζουμε γυρνώντας από την άλλη πλευρά μόλις δούμε και χρυσαφίσει η μία.
Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί άν και δεν κρατάνε καθόλου λάδι και μετά εγώ τα μισά τα πασπάλισα με κεφαλογραβιλερα Αμφιλοχίας τριμμένη και τα άλλα μισά με μέλι --στις φωτογραφίες  με το μέλι βλέπετε και λίγο καρύδι το οποίο μου είχε μείνει από τα μελομακάρονα εσείς βάλτε σκέτο μέλι κι αν σας αρέσει και λίγη κανέλα .


Είναι πραγματικά πολύ νόστιμα και με την ίδια ζύμη μπορείτε να κλείσετε μέσα βρασμένο λουκανικάκι ,ή ζαμπόν ,η τυρί ή ότι σας αρέσει !! Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !!!
Αν και δεν το έχω δοκιμάσει πιστεύω ότι αν βάλετε λαδόκολλα την περάσετε με λίγο λάδι μπορείτε να τα ψήσετε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ