Χρειάζεται 10 λεπτά προετοιμασία πριν μπει στο φούρνο και όταν τρώγεται ζεστή είναι άλλο πράγμα. Ο μόνος λόγος που της πρόσθεσα τα λαχανικά είναι γιατί τα είχα εύκαιρα. Μπορείτε να τα παραλείψετε. Όπως και να τη φτιάξετε, σκέτη ή με τα λαχανικά είναι καταπληκτική.
Υλικά για 8 άτομα
2 φύλλα σφολιάτας
2 φλιτζάνια κασέρι τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη
2 κουτ. σούπας γιαούρτι
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1 πιπεριά σε κυβάκια (προαιρετικά)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
15 μανιτάρια σε φετούλες (προαιρετικά)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί.
Μέσα σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και την πιπεριά για 3 λεπτά να μαλακώσουν και τα αφήνετε στην άκρη.
Χτυπάτε τα αβγά και τους προσθέτετε το γιαούρτι και το τριμμένο κασέρι. Ανακατεύετε καλά και ενσωματώνετε μέσα και τα σοταρισμένα λαχανικά, αν χρησιμοποιήσετε.
Ανοίγετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας πάνω σε χαρτί ψησίματος και απλώνετε στη μισή επιφάνειά του τη μισή γέμιση. Με ένα κουτάλι την ισιώνετε, φροντίζοντας να αφήσετε μικρό περιθώριο γύρω από τη γέμιση.
Διπλώνετε το άδειο μέρος της ζύμης πάνω από τη γέμιση και κλείνετε την πίτα τσιμπώντας την και διπλώνοντάς την ελαφρά προς τα πάνω όπου είναι ανοιχτή. Κάνετε το ίδιο με το δεύτερο φύλλο ζύμης και την υπόλοιπη γέμιση.
Μεταφέρετε τις πίτες στο ταψί, τρυπάτε την επιφάνειά τους με πιρούνι, βρέχετε με νερό και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα η ζύμη της σφολιάτας.
Ξεφουρνίζετε τις κασερόπιτες και μετά από λίγο κόβετε την καθεμιά στα τέσσερα και σερβίρετε αμέσως.
http://www.sweetly.gr/