Μπορούμε να προσθέσουμε και φέτα σε ημέρες που δεν νηστεύουμε.
Υλικά:
500 γρ γαρίδες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
1/4 ποτηράκι του κρασιού ούζο
3/4 της κούπες ζωμό γαρίδας
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό ντομάτας
1 κουταλιά σούπας κοφτή πελτέ
αλάτι,πιπέρι
ελάχιστο μπούκοβο
λάδι
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα βράζουμε σε νερό με 2 κ.σ ξίδι
και ένα φύλλο δάφνης.
Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 ποτήρι από το ζωμό της γαρίδας.
Μόλις κρυώσουν τις καθαρίζουμε και αφήνουμε μόνο την ουρά τους.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι ξερό και φρέσκο στο λάδι και ρίχνουμε τις γαρίδες.
Προσθέτουμε και το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε και τον χυμό ντομάτας τον πελτέ τον ζωμό και βράζουμε
Μόλις δέσει η σάλτσα λίγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε λίγο μπούκοβο αφήνουμε 3 λεπτά και σερβίρουμε αν βάλουμε τελικά τυρί το προσθέτουμε μόλις σβήσουμε τη φωτιά.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά:
500 γρ γαρίδες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
1/4 ποτηράκι του κρασιού ούζο
3/4 της κούπες ζωμό γαρίδας
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό ντομάτας
1 κουταλιά σούπας κοφτή πελτέ
αλάτι,πιπέρι
ελάχιστο μπούκοβο
λάδι
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα βράζουμε σε νερό με 2 κ.σ ξίδι
και ένα φύλλο δάφνης.
Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 ποτήρι από το ζωμό της γαρίδας.
Μόλις κρυώσουν τις καθαρίζουμε και αφήνουμε μόνο την ουρά τους.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι ξερό και φρέσκο στο λάδι και ρίχνουμε τις γαρίδες.
Προσθέτουμε και το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε και τον χυμό ντομάτας τον πελτέ τον ζωμό και βράζουμε
Μόλις δέσει η σάλτσα λίγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε λίγο μπούκοβο αφήνουμε 3 λεπτά και σερβίρουμε αν βάλουμε τελικά τυρί το προσθέτουμε μόλις σβήσουμε τη φωτιά.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ