ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 38 κομμάτια
500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα η φυστικια αιγινης αναλατα.
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ ζάχαρη
½ κ,γ τριμμένο γαρύφαλλο
1 κ.γ τριμμένη κανέλλα
1 κούπα φρέσκο βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
5 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
1 κουπα γλυκοζη
3 κ.σ μέλι
2 ξυλάκια κανέλλα
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
2 βανίλιες
χυμό 1/2 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω σε ένα μπολ τα καρύδια,αμύγδαλα,κανελα,γα
Άν θέλουμε τα καταιφάκια μας νηστίσιμα,αντικαθιστούμε το φρέσκο βούτυρο με 1/2 κούπα σπορέλαιο και 1/2 κούπα φυτίνη!
Συνταγή από
Οι Λιχουδιές της Σόφης με καποιες δικες μου παραλαγες!
Από την φίλη Χρυσα Χερακια