Από τα πλέον κλασικά κι αγαπημένα πατροπαράδοτα ελληνικά φαγητά!!
Υλικά
λουκάνικο χωριάτικο 500 γραμ κομμένο ροδέλες ενός πόντου
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη μεγάλα καρέ
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη μεγάλα καρέ
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες [προαιρετικά ]
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο
3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά σούπας κοφτή πελτέ
1/2 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα λουκάνικα .
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα το σκόρδο πιπεριές και καρότο και σοτάρουμε καλά.
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αμέσως μετά προσθέτουμε την ψιλοτριμμένη ντομάτα τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη το μπούκοβο.
Τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά περίπου 20 λεπτά και αμέσως μετά προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα αφήνετε να μαγειρευτούν όλα μαζί για άλλα 20 λεπτά μέχρι να δείτε να δέσει η σάλτσα.
Προαιρετικά αν θέλετε στο τελευταίο στάδιο βρασμού προσθέτουμε λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι και στο σερβίρισμα πασπαλίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
λουκάνικο χωριάτικο 500 γραμ κομμένο ροδέλες ενός πόντου
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη μεγάλα καρέ
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη μεγάλα καρέ
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες [προαιρετικά ]
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο
3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά σούπας κοφτή πελτέ
1/2 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα λουκάνικα .
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα το σκόρδο πιπεριές και καρότο και σοτάρουμε καλά.
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αμέσως μετά προσθέτουμε την ψιλοτριμμένη ντομάτα τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη το μπούκοβο.
Τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά περίπου 20 λεπτά και αμέσως μετά προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα αφήνετε να μαγειρευτούν όλα μαζί για άλλα 20 λεπτά μέχρι να δείτε να δέσει η σάλτσα.
Προαιρετικά αν θέλετε στο τελευταίο στάδιο βρασμού προσθέτουμε λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι και στο σερβίρισμα πασπαλίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ