ΥΛΙΚΑ:
________
3μελιτζάνες
5κολοκύθια
1πακέτο ζυμαρικά τής αρεσκείας μας
Τριμμένη γραβιέρα
Τριμμένη φρυγανιά
Για τιν σάλτσα θα χρειαστούμε:
_______________________________
1 κρεμμύδι σε φέτες
1κόκκινη πιπεριά
1κιτρινη πιπεριά
1ποτήρι χυμό τομάτας
Λίγο σκόρδο
1 κουταλιά τής σούπας πελτε τομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι ,κύμινο ,κανέλλα
2 κούπες νερό
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Για τιν μπεσαμελ θα χρειαστούμε:
__________________________________
1ποτήρι ελαιόλαδο
4κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις
600ml χλιαρό γάλα
2 αβγά
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
_______________________
Τηγανίζουμε τα λαχανικά τα αφήνουμε να στραγγιξουν σε ένα σουρωτήρι,βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό τα σουρώνουμε και φτιάχνουμε την σάλτσα:σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τής πιπεριές ελαφρά και ρίχνουμε τον πελτε τομάτας.Μόλις σωταριστουν τα λαχανικά και ο πελτες τομάτας ρίχνουμε το χυμό τομάτας τα μπαχαρικά και το αλάτι , το νερό και την ζάχαρη.Τέλος για την μπεσαμελ Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι μαζί ανακατεύουμε καλά πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγά σιγά προσθέτουμε το χλιαρό γάλα ανακατεύουμε καλά μην σβολιασει μέχρι να πήξει.Ρίχνουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και προσθέτουμε το τυρί με τα μπαχαρικά.Τώρα θα ρίξουμε λίγο φρυγανιά στο ταψί,θα απλώσουμε τα μισά από τα ζυμαρικά ,ρίχνουμε το τυρί και στρώνουμε τα λαχανικά.Ξανά λίγο ακόμα τυρί και φρυγανιά.Απλώνουμε την σάλτσα μετά τα υπόλοιπα ζυμαρικά και στο τέλος καλύπτουμε με την μπεσαμελ.Λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και ψήνουμε για περίπου μία ώρα στον αέρα στους 180βαθμούς.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-- Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.