Ορμήξτε λοιπόν στο παγωτό Merenda, χωρίς τύψεις . Πόσες φορές στη ζωή μας είμαστε παιδιά;
Υλικά
410 ml γάλα συμπυκνωμένο 304 ml ή 397 γρ. γάλα συμπυκνωμένο ζαχαρούχο 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος230 γρ. Merenda2 κ.σ γλυκόζη1 αυγό 3 κ.σ κοφτές κακάο100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες (προαιρετικά)
Βάζουμε τα γάλατα και τη φυτική κρέμα για 2 ώρες στη κατάψυξη.
Κοσκινίζουμε το κακάο. Χτυπάμε το αυγό και το βάζουμε σε μπεν μαρί, μαζί με τη γλυκόζη για να το παστεριώσουμε. Ανακατεύουμε το μείγμα πάνω στη φωτιά και τοποθετούμε ένα θερμόμετρο. Μόλις το θερμόμετρο δείξει 70 βαθμούς, αφαιρούμε το μπεν μαρί από τη φωτιά. Προσθέτουμε στο μείγμα και το κακάο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη για να ξεκουραστεί το μείγμα.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το συμπυκνωμένο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε τη Merenda και το μείγμα του αυγού με τη γλυκόζη και το κακάο. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα απόλυτα ομογενοποιημένο μείγμα. Βάζουμε σε ειδικό μεταλλικό κουτί για παγωτό, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στη κατάψυξη.
Μετά από δύο με τρεις ώρες αφαιρούμε από τη κατάψυξη, προσθέτουμε τη σοκολάτα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το παγωτό για να διανεμηθεί σωστά. Αν δεν προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας, προσπερνούμε αυτό το βήμα και αφήνουμε το παγωτό να παγώσει τουλάχιστον για 8 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Από την φίλη Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ