Ωραιότατο και πρωτότυπο μεζεδάκι για το ουζάκι σας.Πρόκειται για έναν από τους πιο νόστιμους καλοκαιρινούς μεζέδες,
Με πολύ απλή αλλά νόστιμη γέμιση, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Φτιάξτε τις και είναι σίγουρο θα σας αρέσουν πολύ !!
Υλικά συνταγής
10-12 πιπεριές Φλωρίνης
250 γρ. τυρί φέτα μπορείτε να το μοιράσετε σε ίσα μέρη φέτα -ανθότυρο
2-3 ντομάτες κομμένες μικρά κομματάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
Τριμμένο μαλακό τυρί
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε στην μέση να ανοίξουν , Αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνετε σε ένα μπολ, τη φέτα και τη τρίβετε με πηρούνι.
Προσθέσετε το ζαμπόν ή το μπέϊκον [προαιρετικά] τις ντομάτες, 3 κ.σ. λάδι λίγο αλάτι και πιπέρι.
Με ένα μικρό κουταλάκι γλυκού παίρνετε από το μείγμα και γεμίζετε τις πιπεριές. [για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο, μπορείτε να στερεώσετε το άνοιγμα των πιπεριών μια μια οδοντογλυφίδα].
Τοποθετείτε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ, με ένα πινέλο τις αλείφετε με λάδι, τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Για να πάρουν ωραίο χρώμα τα τελευταία 10 λεπτά ψήστε στο γκρίλ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινες πράσινες ή κέρατο πιπεριές ανάμικτες.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Με πολύ απλή αλλά νόστιμη γέμιση, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Φτιάξτε τις και είναι σίγουρο θα σας αρέσουν πολύ !!
Υλικά συνταγής
10-12 πιπεριές Φλωρίνης
250 γρ. τυρί φέτα μπορείτε να το μοιράσετε σε ίσα μέρη φέτα -ανθότυρο
2-3 ντομάτες κομμένες μικρά κομματάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
Τριμμένο μαλακό τυρί
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε στην μέση να ανοίξουν , Αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνετε σε ένα μπολ, τη φέτα και τη τρίβετε με πηρούνι.
Προσθέσετε το ζαμπόν ή το μπέϊκον [προαιρετικά] τις ντομάτες, 3 κ.σ. λάδι λίγο αλάτι και πιπέρι.
Με ένα μικρό κουταλάκι γλυκού παίρνετε από το μείγμα και γεμίζετε τις πιπεριές. [για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο, μπορείτε να στερεώσετε το άνοιγμα των πιπεριών μια μια οδοντογλυφίδα].
Τοποθετείτε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ, με ένα πινέλο τις αλείφετε με λάδι, τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Για να πάρουν ωραίο χρώμα τα τελευταία 10 λεπτά ψήστε στο γκρίλ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινες πράσινες ή κέρατο πιπεριές ανάμικτες.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ