Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Χοιρινό με μέλι και μουστάρδα και άγριο ρυζι!!!


Υπέροχο πιάτο ακόμα και για επίσημο τραπέζι !!!

Υλικά
Ένα κομμάτι από μπούτι χοιρινό 400 γρμ περίπου καθαρισμένο από λίπος
Δύο κουταλιές μουστάρδα
Δύο κουταλιές μέλι
Αλάτι
Πιπεράκι
Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο στο μάκρος του φιλέτου μας
Λίγο λάδι




Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρεατάκι μας.
Το αλείφουμε με μουστάρδα.
Το βάζουμε σε γάστρα η ταψί που σκεπάζει πάνω στο δεντρολίβανο αφού πρώτα έχουμε βάλει νεράκι λαδάκι το αλάτι μας και πιπέρι και ψήνουμε για 40 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Βγάζουμε από το φούρνο αλείφουμε το φιλέτο με μέλι και ξαναφουρνίζομαι σε δυνατό φούρνο αυτή τη φορά μέχρι να πάρει καραμελένιο χρώμα.



Άγριο ρύζι υλικά
Μια κούπα ρύζι πλυμένο
Μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο
Ένα με δύο φύλλα φασκομηλιάς
Αλατάκι

Εκτέλεση
Βάζουμε το βουτυράκι με την φασκομηλιά να ζεσταθούν όχι να κάψουν ίσα ίσα να λιώσει το βούτυρο.
Σε κατσαρόλα βάζουμε δύο κούπες νερό με το ρύζι και αλατάκι να βράσουν μέχρι να πιει το νεράκι του.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.


Σβήνουμε την εστία μας και αφού βγάλουμε τα φύλλα φασκομηλιάς από το βουτυράκι το προσθέτουμε στο ρύζι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε κόβοντας το κρεατάκι σε φετούλες και το βρέχουμε με την σαλτσούλα του ταψιού.Έτοιμο!!!! Καλή όρεξη !!

Χρυσα Τσιλιμιγκακη"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ