Υλικά
3 ποτήρια γάλα,
1 κούπα ζάχαρη,
μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό,
3 αυγά,
βανίλια,
λίγο φρέσκο βούτυρο,
κανέλα για όταν ψηθεί.
Ανακατεύουμε γάλα, αυγά ζάχαρη σιμιγδάλι.
Τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε την βανίλια, σβήνουμε την φωτιά προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 με 40 λεπτά .
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.
*Η μία δόση είναι για μικρό ταψάκι. λίγο πιο μεγάλο από αυτό που βάζουν στα ζαχαροπλαστια τα στρογγυλά τα γλυκά ταψιού. Ανάλογα μετά βάζεις μεγάλη δόση.
Eφη Κυβέλου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ