Υλικά
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού . χυμό πορτοκάλι
1/4 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι . ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζάνι τσαγιού καρότο τριμμένο
2 +1/2 αλεύρι self raising-υπάρχει στα σούπερ μάρκετ -
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι
Μία πρέζα αλάτι
Για την βουτυρόκρεμα
1 πακέτο τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
1/2 φλιτζάνι βούτυρο η μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι βανίλια
Κτυπήσετε όλα τα υλικά μαζί καλά μετά σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 περίπου λεπτά.
Μπορείτε να το βάλετε ή σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στην μέση ή σε 2 ταψάκια.
Κτυπάτε το βούτυρο καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε το τυρί, την άχνη και τη βανίλια.
Διακόσμησε με τριμμένο καρότο και καρυδόψιχα η με τριμμένη καρύδα!
Πολύ του πάει.Καλή επιτυχία !!!
Maria Nikolaidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ