ΥΛΙΚΑ :
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό
μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μάγια
4 κούπες αλεύρι για όλες της.χρήσεις!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το μισό αλεύρι και τη ζάχαρη στο μπολ!
Διαλύουμε την μάγια στο χλιαρό γάλα.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το βούτυρο και το νερό και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι!
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα!
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια φύλλο πάχους 2 εκατοστών η ποιο χοντρό!
Με ένα ποτήρι κόβουμε δισκάκια!
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα!
Τα ψήνουμε στους180 βαθμούς για 15 λεπτά!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Λιώνουμε κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν Μαρί και τα περιχύνουμε!
Ρίχνουμε και τρούφα!
Ρίχνουμε και κρέμα πατισερί αν προτιμούμε!
Παραλλαγές πολλές γλυκές!
ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
Υλικά κρέμας
1 λίτρο γάλα
1 βανίλια
300 γραμμάρια ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
200 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια αλεύρι!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε γάλα ζάχαρη και βανίλια!
Παράλληλα σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και με 2 κουταλιές ζάχαρη τα χτυπάμε!
Αφαιρούμε από την φωτιά το γάλα και το ρίχνουμε σιγά.σιγά στο γάλα !
Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει!
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε!
ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!