Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Πάστες καραμέλας με σαβουαγιάρ !!!

Υλικά
60 σαβουαγιάρ
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
3 φύλλα.ζελατίνης
1 βανίλια:
Σε κατσαρόλα ρίχνω λίγη ζάχαρη να γίνει καραμέλα ,και συνεχίζω να ρίχνω και την υπόλοιπη Αφαιρώ από την φωτιά!
Από το νερό κρατάω 2 κουταλιές σούπας και διαλύω την κορν φλάουρ!
Το υπόλοιπο νερό το προσθέτω στην καραμέλα και το βάζω πάλι στην φωτιά!
Πρόσθετων το κορν φλάουρ και ρίχνω και την κρέμα.γάλακτος!
Αφαιρώ από την φωτιά ρίχνω μέσα την βανίλια και τις ζελατίνες!

Κρέμα βανίλιας:
1 λίτρο γάλα
200 γραμμάρια ζάχαρη.
3 κουταλιές σιμιγδάλι
3 κουταλιές αλεύρι
1 κουτάλια βούτυρο
2 βανίλιες!
Βάζουμε το γάλα την ζάχαρη και το αλεύρι ανακατεύουμε μέχρι να βράζουν!
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πήξουν!Κατεβάζουμε και προσθέτουμε βανίλια βούτυρο!


Κρέμα σοκολάτας
1 λίτρο γάλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
80 γραμμάρια σοκολάτα!
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την ζάχαρη το αλεύρι το κακάο και ανακατεύουμε όταν αρχίσει να βράζει  προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε να.πήξει!
Την αφήνουμε να κρυώσει!
Έχουμε και 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα σε ένα μπολ με μια κουταλιά σιρόπι κρέμας για να βουτάμε τα σαβουαγιάρ.



Συναρμολόγηση
Βουτάμε σαβουαγιάρ στο γάλα και τοποθετούμε.στα κατάλληλα σκεύη άπω πάνω κρέμα βανίλιας σαβουαγιάρ κρέμα σοκολάτας σαβουαγιάρ κρέμα.βανίλιας και τέλος το σιρόπι καραμέλας!

Tzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ -ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ