Φωτο -Μαριάννα Μπισούκη
Η συνταγή για το ντοματάκι έχει ως εξής--
Παίρνουμε 20 ντοματακια τα ξεφλουδίζουμε κάνουμε μια τρυπούλα από κάτω να βγάλουμε τα σποράκια ,μετά παίρνουμε μια λεκανίτσα.
Βάζουμε περίπου 2 λίτρα νερό και ασβέστη όσο ένα καρύδι, το διαλύουμε στο νερό καλά να διαλυθεί ο ασβέστης και τοποθετούμε μέσα τα ντοματακια για μια με δύο ώρες ,μετά τα ξεπλένουμε πολύ καλά τρεις φορές .
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα
20 ντοματάκια
ένα κιλό ζάχαρη
δύο λίτρα νερό ,το αφήνουμε να βράσει καμία ωρίτσα.
Το σβήνουμε και το συνεχίζουμε την επόμενη ημέρα ρίχνουμε λίγο βανίλια λίγο ξινό και αμπαροριζα ,μόλις αρχίζει να βγάζει μικρές και πολλές φουσκάλες είναι έτοιμο ,και για καλύτερα αποτελέσματα να το δείτε στο πιατάκι το σιρόπι με μια κουταλιά αν είναι δεμένο ,είναι πιο εύκολο.Καλή επιτυχία σε όσες το κάνουν !!!!!
Σούλα Κουζούκα Πίτση-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook