Υλικα:
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (70%)
330 γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
2 - 3 μπανάνες
1/2 πακέτο μπισκότα digestive
1/4 περίπου από τα 250γρ βούτυρο λιωμένο
Κρέμα γάλακτος για σαντιγί για το στόλισμα.
Εκτελεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσοχή μην καεί η σοκολάτα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε στη σαντιγί τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν αλλά προσεκτικά να μην χάσουμε τον όγκο.
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αναμιγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο και κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.
Παίρνουμε 4 ποτήρια και βάζουμε κάτω κάτω μπισκότο, λίγες φέτες μπανάνα καλύπτουμε με λίγη μους βάζουμε πάλι μπισκότο μπανάνες και καλύπτουμε με μους.
Χτυπάμε με το μίξερ λίγη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και στολίζουμε.
Elena Psillia--ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ