ΑΦΡΑΤΗ ΖΟΥΜΕΡΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ,
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
350 γραμμάρια ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ,
2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ,
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
200ml νερό,
100 γραμμάρια κακάο
Χτυπάμε παρα πολύ καλά βούτυρο με ζάχαρη,προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά,στην συνέχεια το κακάο,μπέικον,και τέλος το νερό,και το κονιάκ.
Τοποθετούμε σε τσερκι 28cm μέσα στο οποίο τοποθετούμε λαδοκολα και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180,/ βαθμούς για 35 λεπτα ανάλογα τον φούρνο(βυθίζουμε ενα μαχαίρι να δουμε εαν ψηθηκε)
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΣΙΡΟΠΙ:
250 γραμμάρια ζάχαρη,
500 ml νερό,
85 γραμμάρια κακάο,
λίγη κουβερτουρα
Βράζουμε δένει το αφήνουμε 5 λεπτα να κάτσει εκτός θερμοκρασίας και το ρίχνουμε.πανω στην σοκολατοπιτα.
ΓΛΑΣΣΟ
250 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος με φουντούκια,η και σκέτη,
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Ζεσταινουμε την κρέμα.γάλακτος και την ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε θρυμματισει την σοκολάτα.
Το αφήνουμε λίγο να σταθεί ανακατεύοντας εκτός φωτιά και το ρίχνουμε.πανω στην σοκολατοπιτα.
Διάκοσμουμε με μπόλικο τρούφα στα πλαϊνά και φυσικά ΠΑΓΩΤΟ!!!
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ