Εύκολο και γρήγορο κέικ που σίγουρα θα απολαύσετε !!!
Υλικά συνταγής
1 φλ. τσαγιού γάλα
1/4 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3/4 φλ. τσαγιού μερέντα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Σε ένα μπολ βάζετε το αυγό, το γάλα, τη βανίλια και το φυτικό λάδι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
Σε άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν, προσθέτετε και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε σταδιακά, αυτό το μείγμα των ξηρών υλικών στο μείγμα υγρών συστατικών αυγού, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομειογενές λείο μείγμα-χυλός.
Προσθέτετε το 1/3 του μείγμα τος στη φόρμα του κέικ.
Παίρνετε το 1/3 Μερέντα με ένα κουτάλι και κάνετε 3 παράλληλες γραμμές κατά μήκος της ζύμης. Παίρνετε ένα καλαμάκι από σουβλάκι και “σύρετε” οριζόντια τη Μερέντακάνοντας το σχήμα που βλέπετε στη πιο κάτω φωτογραφία.
Προσθέτετε το άλλο 1/3 του μείγματος και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τη Μερέντα. Τελειώνετε με το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος και τη Μερέντα επαναλαμβάνοντας ακόμα μια φορά τη διαδικασία.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10′ να “σταθεί” στη φόρμα του κέικ, ξεφορμάρεται και σερβίρετε.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ