Υλικά
2 κιλά κεράσια
2 κιλά ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 λεμόνι χυμό
Πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Τα βάζουμε στο ψυγείο μιά νύχτα.
Βράζουμε με το νερό -την μία κούπα -σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι περίπου 1 ώρα.
Στο τέλος ρίχνομαι το χυμό λεμόνι και 1βανίλια ή αμπαρόριζα !
Giwrgos-Giwta Godzamanis-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ