Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Χοιρινό με μανιτάρια πορτοκάλι και υπέροχη σάλτσα !!!



Γίνεται και με μοσχαράκι!!

Υλικά

1 κιλό κρέας χοιρινό από λαιμό κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια
1 πορτοκάλι
2 λεμόνια
1 ποτ του κρασιού κρασί για το σβήσιμο
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Αλάτι, ρίγανη, πιπέρι,, λάδι για το τσιγάρισμα



Εκτέλεση

Βάζω σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα.
Μόλις φύγουν τα υγρά του το σβήνω με λίγο ξύδι,μετά ρίχνω το λάδι κόβω τα δυο κρεμμύδια,το σκόρδο,κόβω φέτες τα καρότα ρίχνω τα μανιτάρια.
Τσιγαρίζω σβήνω με κρασί ότι έχω , σε 3 λεπτά ξανά σβήνω με ένα πορτοκάλι αν δεν έχουν πολύ χυμό μέσα στύβω δυό,ρίχνω αλάτι πιπέρι ρίγανη




Ρίχνω νερό και σκεπάζω
Τέλος όταν είναι έτοιμο,διαλύω δυό καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ και τις ανακατεύω με χυμό από δυό λεμόνια
Ρίχνω μέσα δεν ανακατεύω κουνάω την κατσαρόλα και πήζει κατευθείαν σβήνω και σερβίρω με ρύζι η πατάτες τηγανητές!!

 Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ