Υλικά:
3 κούπες ινδική καρύδα
1 κούπα ζαχαρούχο γάλα
450γρ κουβερτούρα γάλακτος
2 κσ λάδι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη καρύδα με το ζαχαρούχο μέχρι να ενωθούν πολύ καλά και να γίνουν μια μαλάκια ζύμη.
Πλάθουμε μπαστουνάκια τα οποία τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Τα καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στη κατάψυξη για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια κόβουμε τη κουβερτούρα σε κομματάκια και τη βάζουμε με το λάδι και λιώνουμε σε Μπεν Μαρί σε μέτρια θερμοκρασία.
Μόλις είναι έτοιμη αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βγάζουμε από τη κατάψυξη τα μπαστουνακια μας και βουτάμε ένα ένα στη κουβερτούρα, να καλυφθούν από όλες τις μεριές και βάζουμε σε λαδόκολλα να κρυώσουν τελείως.
Καλή επιτυχία!!!
Στο μέγεθος που βλέπετε μου βγήκαν 23 κομμάτια.
Σαν κούπα χρησιμοποίησα τη γυάλινη κούπα δοσομετρητή.
Με γάντια η ζύμη δεν κολλάει και πλάθονται πολύ ωραία.
Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ