Υλικά :
Πατάτες 4 βρασμένες
Κεφαλογραβιέρα 120 γρ τριμμένη
Άνηθος 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος
Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι-πιπέρι κατά βούληση
Φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
Αυγά 3 τεμ ασπράδια μόνο
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στην μέση και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού βράσουν τις πολτοποιούμε να γίνουν πουρές και αφήνουμε να κρυώσει.
Τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα και την προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας μαζί με τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι-πιπέρι και την μισή ποσότητα από τα ασπράδια των αυγών.
Τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας να ανακατευτούν όλα τα υλικά μας.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
Στην συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους.
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει την τριμμένη φρυγανιά και σε άλλο το υπόλοιπο από τα ασπράδια αυγών. Βουτάμε τις κροκέτες πρώτα στα ασπράδια και μετά στην φρυγανιά.
Τις τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσουν και είναι έτοιμες για ψήσιμο στον φούρνο στους 180 βαθμούς , για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας), ανά πάσα στιγμή.
Wonderful Sense
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ