Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Τηγανόψωμα !!!



Υ π έ ρ ο χα ..απλά !!!!

Υλικά
1 +λίγο ακόμη φαρίν απ περίπου 600 γραμ .
1 μαγιά φακελάκι
2 ποτήρια χλιαρό νερό
λίγο αλάτι
2 κουταλιές τις σούπας λάδι
1/2 κουτ σούπας ζάχαρη
400 γραμ φέτα

Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό βάζω την ζάχαρη με την μαγιά και τα ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι .
Αδειάζω σε μπολ και προσθέτω και το άλλο ένα ποτήρι νερό .
Ρίχνω το λάδι και το αλάτι και με το χέρι ανακατεύω να διαλυθούν .
Αρχίζω και προσθέτω και το αλεύρι λίγο λίγο και σταματώ μόλις γίνει ζύμη να πλάθεται ,
Βάζω λάδι καλαμποκέλαιο στο τηγάνι .



Θρυμματίζω την φέτα μ ένα πιρούνι και κόβω κομμάτια ανοίγω με το χέρι στην παλάμη μου βάζω τυρί στην μέση τα κλείνω και τα πατάω μετά να γίνουν σαν τηγανίτες -και να φανεί λίγο το τυρί δεν πειράζει -
Κάθε φορά που  πλάθω βουτάω λίγο την παλάμη μου σε λίγο λάδι που έχω κοντά μου σε ένα πιάτο ρηχό -απλά την ακουμπώ την παλάμη να λαδώσει για να μην κολλάνε στα χέρια .










Τηγανίζω σε ζεστό λάδι αλλά μέτρια θερμοκρασία να ψηθούν και μέσα .
Τα γυρίζω τακτικά μην αρπάξουν ..κι έτοιμα -εμένα μου αρέσουν και την άλλη μέρα είναι απίθανα !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ