Υλικά
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1κούπα ελαιόλαδο
2+1/2 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ.καλά τ αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το λάδι και στη συνέχεια αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και το χυμό.
Ρίχνουμε διαδοχικά αλεύρι χυμό .
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς γ 50 -55 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας!
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
2 κούπες χυμό.πορτοκάλι
4 κουτ.σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου πορτοκάλι
2.κουτ αλεύρι
1 κούπα νερό για να τα διαλύσουμε και να.κάνουμε την κρέμα.
Η διαδικασία της κρέμας γνωστή όπως γράφει η συσκευασία .
Βάζουμε το χυμό να βράσει και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε διαλύσει στο νερό.
Την αφήνουμε κρυώνει και προσθέτουμε 1η 2 κρόκους αυγών για χρώμα.
Εγώ έβαλα 1 κρόκο ότι θέλει ο καθένας η και καθόλου..και ορίστε το αποτέλεσμα!!!
Μερικοί δεν κρατήθηκαν καθόλου και την έκοψα!!!
Θεοδοσια χαλβατζη-οι χρυσοχέρεςηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ