Από τις ωραιότερες ατομικές σπιτικές Μπουγάτσες που θα έχετε φάει !!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΟΥ:
Βάζουμε στην λεκάνη 1 κιλό αλεύρι,4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,4 κουταλιές της σούπας ξίδι,4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,2 ποτήρια νερό χλιαρό ,μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα.ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 1 ώρα.
ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 κιλό γάλα με μια κούπα ζάχαρη μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 1 κούπα χοντρό σιμιγδάλι ανακατεύουμε.
Μόλις πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 1 βανίλια.
Την αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε την ζύμη μας πάνω στον πάγκο την ξαναζυμώνομαι και κόβουμε κομμάτια αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπαλιτσες αυτές της μπαλίτσες της ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια τα λαδώνουμε και ανά 3 ανοίγουμε φύλλο.
Στο φύλλο στην άκρη βάζουμε κρύα κρέμα ρολάρουμε δίνουμε το σχέδιο σαλιγκάρι τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί μας.
Τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμός μέχρι να ροδίσουν .
Όταν τα βγάλουμε μετά από 5 λεπτά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ