Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Καλοκαιρινό Θεικό γλυκάκι !!!!



Από το ωραιότερο αφράτο υπέροχο καλοκαιρινό γλυκάκι που θα έχετε φτιάξει και δοκιμάσει!!

Συνταγή:
Βάζουμε στο μπολ 6 ασπράδια και με λίγο αλάτι τα χτυπάμε σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.
Βάζουμε σε άλλο μπολ 70 ml σπορέλαιο,100 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,20 γραμμάρια κακάο,2 βανίλιες και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε 80 ml γάλα και ανακατεύουμε.
 Ρίχνουμε 6 κρόκους 1 βανίλια και ανακατεύουμε.
 Οπότε παίρνουμε 2 κουταλιές γεμάτες μαρέγκα και ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύουμε.
 Ξαναρίχνομαι 2 κουταλιές μαρέγκα και ξανά ανακατευουμε πολύ απαλά με μαρίζ.
Η ίδια διαδικασία για όλη την μαρέγκα.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα σε μέτριο ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και τοποθετούμε μέσα το ταψί της κουζίνας γεμάτο έως την μέση νερό.
Βάζουμε μέσα το ταψί με το μείγμα μας και το ψήνουμε για 70 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε επειδή είναι πολύ  αφράτο το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το κόβουμε στην μέση με προσοχή.

Κρέμα:
Βάζουμε 1 λίτρο γάλα με μια κούπα ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές.γεμάτες της σούπας αλεύρι αφού προηγουμένως τα διαλύσαμε σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε,1 βανίλια,2 κρόκους αυγών,4 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε μέσα 1 κούπα σαντιγί χτυπημένη ανακατεύοντας την απαλά.
Οπότε τοποθετούμε τον ένα πάτο στην πιατέλα,βάζουμε κρέμα κλείνουμε με τον άλλο πάτο ξανά κρέμα και πάνω τριμμένη σοκολάτα!

Συνταγή από Tzeni TsanaktsidouΑγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ