Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Ψαρονέφρι με μαυροδάφνη... μανιτάρια ...και πουρέ μήλου φανταστικό φαγητό !!!


  ·
Ψαρονέφρι με μαυροδάφνη... μανιτάρια ...και πουρέ μήλου..!!🍏🍄

Υλικά 👩‍🍳

250 γρ. Ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες πάχους περίπου1½ εκ.

3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουτ. γλυκού κοφτή μπαχάρι, σε σκόνη

1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πακέτο μανιτάρια κομμένα

40 ml ελαιόλαδο

200 ml Μαυροδάφνη

40 ml βαλσαμικό ξίδι ρόδι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρω τα κομμένα μανιτάρια με λίγο λάδι Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα τα βγάζω και τα αφήνω στην άκρη
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπαχάρι, τον κόλιανδρο και λίγο πιπέρι. Αλευρώνουμε τις φέτες κρέατος στο μείγμα αυτό και τις τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του και βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες κρέατος. Τις σοτάρουμε για 2 λεπτά, τις γυρίζουμε και τις σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Σ αυτό το σημείο Ρίχνουμε τα μανιτάρια
Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη και το βαλσαμικό ξίδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα για να μην κολλήσει.
Μόλις ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα, μοιράζουμε το φαγητό σε 4 πιάτα και το συνοδεύουμε με απλό πιλάφι η πουρέ μήλου

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΈ ΜΉΛΟΥ

50γρ.βουτηρο
50γρ αλεύρι
100γρ κρέμα γάλακτος
Αλάτι

Καθαρίζω τα μήλα και τα βράζω σε νερό με χιμώ λεμονιού και λίγο Αλάτι χωρίς όμως να λιώσουν
Τα πολτοποιώ στο μούλτι και ετοιμάζω μια ελαφριά μπεσαμέλ προσθέτοντας τον πουρέ μήλου μέσα αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Nancy Michalakou