Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα !!!
ΥΛΙΚΑ :
500γρ.πορτοκαλια μικρά.
450 γρ. Ζάχαρη
130γρ νερό
500γρ.χυμο πορτοκαλιού περασμένο από σιτα
μια κ.γ.κανελα
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
250γρ.κουβερτουρα
1κ.γ.καλαμποκελαιο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα πορτοκάλια τα ξύνουμε να φύγει το έλαιο για να φύγει και η πίκρα τους.
Τά βράζουμε 3 φορές από 5' κάθε φορά.
Τα αφήνουμε να κρυωσουν και τα κοβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες ΌΧΙ πολύ χοντρές και τιςτοποθετούμε σε ένα δίσκο.
.
Βάζουμε να φτιάξουμε το σιρόπι.
Αφού βράσουν 5λεπτα το νερό ο χυμός και η ζάχαρη βάζουμε μέσα τις ροδέλες μέσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 20' 25'.
Αφού μαλακώσουν και γυαλίσουν οι φέτες πορτοκαλιού.
Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν μέσα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα βάζοντας και 1 κ. γ. καλαμποκελαιο.
Όταν λιώσει η σοκολάτα βουτάμε την μισή φέτα μέσα την ακουμπάμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
Και τότε ειναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Anna Lampropouloy