Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Κέικ Θεικό με μπισκότα και γλάσο σοκολάτας !!!


  Ολοι με ρωτάνε πως το κάνω τόσο αφράτο θα σας γράψω τα δικά μου tip που με τα χρόνια έχω ανακαλύψει και εφαρμόσει με επιτυχία

1) όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου π.χ το γάλα θα το θερμάνουμε λίγο
τώρα τα αυγά αν έχετε ξεχάσει να τα βγάλετε από το ψυγείο θα ζεστάνουμε λίγο νεράκι και θα τα βάλουμε μέσα για 10 λεπτά ζεστό όχι καυτό και εννοείται ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε και δεν θα τα ξαναβάλουμε ψυγείο

2) τα ασπράδια θα τα κάνουμε μαρέγκα σφιχτή και θα τη προσθέσουμε στο τέλος στο κέικ ανακατεύοντας με μαριζ όχι με το μίξερ

3 ) η λιπαρή ουσία που προσθέτω εγώ είναι καλαμποκελαιο έχω διαπιστώσει ότι και αυτό βοηθάει στο φούσκωμα

4) το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο και να το προσθέσουμε σε τρεις δόσεις στο κέικ όχι όλο μαζί

5 ) η φόρμα μας πρέπει να είναι καλά λαδωμένη και περασμένη με ένα στρώμα αλευριού για να ξεκολλήσει εύκολα από τη φόρμα δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 40 λεπτά και με μαχαίρι δοκιμάζουμε αν ψήθηκε και όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και με ένα μαχαιράκι το περνάμε γύρω γύρω να το βοηθήσουμε να ξεκολλήσει

Υλικά για το κέικ

2 φλυτζάνια ζάχαρη όχι γεμάτα μπορείτε και 1,5 φλυτζάνι
1 φλυτζάνι καλαμποκελαιο
5 αυγά
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι γαλα
1 φαρίνα κόκκινη
1 πακέτο μπισκότα γεμιστά βανίλια
Επικάλυψη Μερέντα 4 κσ γεμάτες με 1 κσ καλαμποκελαιο φουντούκια τριμμένα
Το φλυτζάνι 240 γρ

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη τους κρόκους το λάδι να λιώσει η ζαχαρη προσθέτουμε τις βανίλιες το γάλα το αλεύρι σιγά σιγά και στο τέλος τα ασπράδια με τη μαριζ σπάμε τα μπισκότα τα ενώνουμε με απαλές κινήσεις βάζουμε στην αλευρωμενη φόρμα και ψήνουμε αντιστάσεις 180 κοιτάμε με το μαχαίρι ποτέ ψήθηκε όταν κρυώσει βάζουμε την επικάλυψη
Καλή επιτυχία!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βικη Αναματερου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ