ΥΛΙΚΑ
Σιμιγδάλι χοντρό 280γρ
Σιμιγδάλι ψιλό 160γρ
Ζάχαρη 150γρ
Χυμό πορτοκαλιού 400γρ
Νερό 100γρ
2 κ/γ. Μπεικιν
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
Λικέρ μαστίχα 30γρ
Βανίλια 2 (κάψουλες)
Αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
για το σιρόπι
800γρ νερό
800γρ ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 φλούδες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα σιμιγδάλια, την ζάχαρη,
το baking, την σόδα, τις βανίλιες, το λικέρ και τα ξύσματα.
2. Ανακατεύετε το νερό με τον χυμό πορτοκαλιού και το
προσθέτετε στα υλικά, ανακατεύντας συνεχώς μέχρι να γίνουν
ένας παχύρευστος χυλός.
3. Αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο για 15 λεπτά και
προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180β.
4. Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν. Βράστε
το σιρόπι για 5-6 λεπτά, μετά την πρώτη βράση και κατόπιν
το αφήνετε να κρυώσει.
5. Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί 30x25 και στρώνετε την
επιφάνειά του με μια σπάτουλα.
6. Χωρίζετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια και τοποθετήστε
ένα αμύγδαλο ολόκληρο, επάνω στο καθένα.
7. Ψήνετε το σάμαλι για 40-45 λ. στους 180β.
8. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, χαράζεται με ένα
μαχαίρι τα κομμάτια και σιροπιάζεται κουταλιά κουταλιά με το μισό
σιρόπι, αφήνετε το γλυκό για 5 λεπτά και σιροπιάζεται και ξανά με
το υπόλοιπο σιρόπι.
9. Αφήνετε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
και το βάζετε μερικές ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε!
Καλή σας επιτυχία!!!!