Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Μιλφέιγ αγαπημένο !!!


 

Μιλφέιγ !!!

2 πακέτα σφολιατινια έτοιμα

Κρέμα πατισερι

250 γρ κρέμα γάλακτος
3 κ σ ζάχαρη άχνη

Κρέμα
2 αυγά
125 γρ ζάχαρη
2 κσ κορν φλάουρ
2 κσ αλεύρι
250 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ γάλα φρέσκο
50 γρ βούτυρο
1 βανίλια

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα την κρέμα γάλακτος την βανίλια και τη ζάχαρη
Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά το αλεύρι το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε προσθέτουμε το χλιαρό γάλα στο μπολ και όλο αυτό το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να πήξει
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο
Το αφήνουμε να παγώσει σκεπασμένο με μεμβράνη και όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε το αφρατευουμε στο μίξερ

Βάζουμε μια στρώση σφολιατινια στο ταψί από πάνω την κρέμα που την έχουμε αφρατεψει στο μίξερ άλλη μια σειρά σφολιατινια και από πάνω την κρέμα γάλακτος που την έχουμε χτυπήσει με την άχνη να γίνει σαντιγί κρατάμε 3 σφολιατινια και τα τρίβουμε για ντεκόρ .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Βικη Αναματερου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ