Τσουρεκάκια νηστίσιμα αφρός !!!!
Νηστίσιμα τσουρεκάκια πολύ αρωματικά αφρός σκέτος !!!
Υλικά
250 ml νερό χλιαρό προς ζεστό
24 γραμ νωπή μαγιά
200 γραμ ζάχαρη
1 κουτ σούπας κακουλέ
μία πρέζα αλάτι
1 κουτ γλυκού μαχλέπι
1/2 κουτ γλυκού μαστίχα
Αν θέλουμε ξύσμα ενός πορτοκαλιού
500 με 600 γραμ αλεύρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις
100 γραμ μαργαρίνη .
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ την μαγιά 2 κουτ σούπας ζάχαρη το νερό και 2 κουτ σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα καλά και το σκεπάζουμε για 15 λεπτά .
Βάζουμε σε άλλο μπολ 2 ποτήρια αλεύρι και πάνω από το αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι ανοίγουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά .
Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και τα μυρωδικά.
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι
Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο μαλακό και ζυμώνουμε .
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βάζουμε την ζύμη μας και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία και να μην κολλάει.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ και την βάζουμε μέσα .
Την σκεπάζουμε για 2 ώρες .
Συνεχίζουμε βάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο 1 εκατοστό πάχος .
Κόβουμε ίσες λωρίδες και αρχίζουμε ανά τρείς λωρίδες και πλέκουμε τα τσουρέκια πλεξούδες .
Δηλαδή από τις πλεξούδες που πλέκω με τρεις λωρίδες βγαίνουν 4 μικρά τσουρεκάκια .
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά .
Στο τέλος τα αλείφουμε με γάλα καρύδας ρίχνουμε σουσάμι και τα ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο αντίσταση μεσαία σχάρα 25 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο .
Σε μικρό μέγεθος βγαίνουν 50 τσουρεκάκια .
Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!